Győzött és csoportelső az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 19. 12:54
Nem volt nehéz dolga a LEN Kupa csoportkörének zárómeccsén az Újpest férfi vízilabdacsapatának, így magabiztos, 22-4-es győzelemmel szerezte meg az első továbbjutó helyet. A török Isztambul nem sokat tudott hozzátenni a találkozóhoz, így a lilák a lehető legkedvezőbb helyzetből várhatják a holnapi sorsolást.


 

LEN KUPA, 3. CSOPORTMECCS:
UTE - Isztambul 22-4 (6-0, 3-2, 7-1, 6-1)
Hajós uszoda, 200 néző; vezette: Schapers (holland), Tomic (horvát)
UTE: Pelle - Kéri (4), Létay (3), Máthé, Salamon (5), Szabó B. (3), Somogyi Cs.: Suti, Kovács O. (1), Szabó N. (1), Debreczeni (2), Kotszidisz (3). Edző: Petrovics Mátyás
ISZTAMBUL: Güveli - Zaluni, Dizar, Ozyurek, Gökpivar, Kuzmenko (1), Tolga Cs.: Börekci (1), Gedik, Hakyemez (1), Güleg (1), Saitoglu. Edző: Kerem Olcaytu
Emberelőny/gól: 7/6 ill. 4/0

 

Két lila-fehér együttes szállt ma medencébe a Hajós Alfréd uszodában: a törökök nem hoztak sapkát, így az Újpest idegenben használatos, sötét sapkáját öltötték magukra. A szín azonban nem hozta meg a tudást a vendégcsapat számára.

Izgalmak nélkül indult a találkozó, az első gól csak a játékrész közepén esett: Kéri Péter talált egy szép akció végén Güveli kapujába. Az isztambuliak még emberelőnyben sem tudtak lövésig eljutni. A hazai csapat viszont szebbnél szebb gólokat lőtt, elsősorban a szélről, illetve megúszás után sikerült betalálniuk az újpestieknek.

A második negyed újfent háromperces gólcsenddel kezdődött, ezt végül Salamon Ferenc törte meg. A török kapus láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, átlövésből is hatalmas gólokat lehetett neki lőni. A túloldalon ellenben nagyon jól működött a blokk, Pelle Balázsnak szinte dolga sem volt, hiszen majd' minden lövés elakadt a védelemben.

A mérkőzés tizenharmadik percében megszületett az első isztambuli gól is, ekkor Güleg volt eredményes. Az UTE a meccs ezen szakaszában teljesen dekoncentrálttá vált: Kotszidisz kezéből lóba közben kiesett a labda, Kovács Olivér egy az egyes helyzetben a kapufára lőtt... A túloldalon ugyanilyen szituációban Kuzmenko azonban nem hibázott, így ez a játékrész 3-2-es eredménnyel zárult.

Jót tett a nagyszünet a hazaiaknak, ismét pontosabb lett a játékuk, ez rögtön három gólt eredményezett. Közben azért becsúszott egy sötétlila gól is: Hakyemez centerből egy gyönyörű csavargóllal talált Pelle kapujába.

Az időkérés után indított akcióból nem sikerült gólt szereznie a hazai csapatnak, de a lecsorgó labdát végül betuszkolta a kapuba az ekkor már négy gólnál járó Salamon, így már tíz volt a különbség. A játékrész hátralevő perceiben Szabó Botond és Salamon felváltva szerezték a találatokat, a törökök pedig már csak a mérkőzés végét várták.

Ennek jegyében a záró játékrész viszonylagos eseménytelenségben zajlott. A legnagyobb vidámságot az okozta, amikor a török kapus kiállítása után Létay a teljesen üres kapuba talált. Kezét az égnek emelve ünnepelt, a mintegy húsz fős közönség pedig jót mulatott.

Kotszidisz percei következtek: először hosszas verekedés után centerből szerzett gólt, majd megúszás közben (!), egy pöcköléssel lepte meg a török kapust. A végén még itt is, ott is esett néhány találat, de a mérkőzésen ekkor már réges rég eldőlt.

Az Újpest tehát csoportelső, így kedvező helyzetből várhatja a holnapi sorsolást, ahol már a hétvégi Euroliga fordulóból kiesett csapatok - köztük a Domino Honvéd - is csatlakoznak a LEN Kupa mezőnyéhez.

EDZŐSZEMMEL:
Petrovics Mátyás: Örülök a csoportelsőségnek, úgy érzem, a mutatott játék alapján megérdemeltük. Most azon izgulunk, hogy ne kerüljünk nagyon nehéz csoportba.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu