Elsüllyedt az Eger csapata Szegeden

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 19:45
A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata fantasztikus játékkal három góllal legyőzte az elmúlt bajnokság ezüstérmesét, az Euroligában a főtáblára jutott Eger együttesét a férfi OB I harmadik fordulójában. A hazaiaknál Weszelovszky és Milos Korolija is három gólt szerzett.


FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ, 3. FORDULÓ.
SZEGED-BETON - EGER 8-5 (4-2, 2-0, 1-2, 1-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző, vezette: Székely, Fekete.

SZEGED-BETON: Baksa - Vejzagics 1, Weszelovszky 3, Komlósi, Milos Korolija 3, Varga T. 1, Lehmann. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász Zs., Török, Kuncz, Éles, Mihajlo Korolija. Edző: Kásás Zoltán.

EGER: Szécsi - Hegedűs, Varga II Zsolt 1, Kiss Cs 2, Feltham, Bárány, Decker. Csere: Binder 2, Hárai, Nyéki, Erdélyi, Petrovai, Sántay. Edző: Gerendás György.

Gól emberelőnyből: 9/3, ill. 10/2.

Ötméteresből: 1/1, ill. -.



Mindkét pólócsapatunk a nemzetközi kupaporondon jeleskedett a hétvégén. Az Eger az Euroliga második selejtezőkörében a továbbjutásról döntő Barcelona elleni mérkőzésen 9–5-re diadalmaskodott, így a második helyen jutott a 16 csapatos főtáblára. A Szeged Beton pedig mindkét összecsapását megnyerve masírozott tovább a LEN-kupában.

Sikerélménnyel hangolt tehát a két rivális a bajnoki rangadóra. A legutóbbi ezüstérmes és a Szeged is egy-egy győzelemmel és vereséggel készült a vízi ütközetre. Kásás Zoltán tanítványai a Honvédtól, míg a Heves megyeiek a Vasastól szenvedték el egyetlen vereségüket. A tét nem volt kisebb, mint hogy a győztes leszakítja magáról riválisát.

A tét az elején a Beton számára volt kevésbé nyomasztó: a hazaiak Weszelovszky és Milos Korolija góljával a 3. percben 2-0-ra meglógtak. Varga II Zsolt előbb akcióból szépített, majd Kiss Csaba emberelőnyből egyenlített (2-2). A folytatásban is tovább hullámzott a játék képe, ismét a Szeged vált veszélyesebbé. Vejzagics valamint Weszelovszky második találatával a negyed végére két góllal vezetett a hazai gárda (4-2).

A második negyedben sem tört meg a Beton lendülete: Baksa az őrületbe kergette az Eger nehéztüzéreit, miközben a túloldalon Varga Tamás ötméteresből, majd Weszelovszky hármas (!) emberelőnyből lőtt gólt az üres kapuba, így a nagyszünetben 6-2-re vezetett a hazai csapat.

A harmadik szakasz elején Milos Korolija úszott meg, Szécsi tehetetlen volt, ötgólosra duzzadt a távolság a két csapat között. Mielőtt végleg megnyugodhattak volna a hazaiak, Binder és Kiss Csaba is betalált (7-4), így még tartogatott izgalmakat a negyedik felvonás is.

Binder újabb találatával három perccel a lefújás előtt két gólra felzárkózott az Eger, ám Milos Korolija hamadik gólja végleg eldöntötte a mérkőzést.

EDZŐSZEMMEL:
Kásás Zoltán: - Rendkívül örülök a győzelemnek, végre csapatként játszottak a srácok. Fantasztikus győzelmet arattunk, minden elismerésem a játékosoké.
Gerendás György: - Az első félidőben 8-3 volt a kiállítási arány a Szeged javára, ami nem a bírók, hanem a mi pocsék játékunk hibája. A második játékrészben legalább normális vízilabdát játszottunk.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu