Egy negyedet vesztett, de nyert az Eger

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 13:41
Mivel két olimpiai bajnokát, a kapus Szécsi Zsoltánt, valamint Biros Pétert is nélkülözte az Eger, ezért meglepően magabiztos győzelmet aratott a vízilabda OB 1. fordulójában Pécsett. Azt még a vendégek mestere, Gerendás György elismerte, a 11-5-ös túlzott, a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a csapatok között.


VÍZILABDA OB I, 1. FORDULÓ
Pécsi Vízmű PVSK-Füszért – ZF Eger 5-11 (0-2, 2-1, 2-3, 1-5)
Pécs, 200 néző, vezette: dr. Fekete B., Székely B.
PÉCS: GÁRDONYI – HEINRICH 1, ÁGNER 1, Kovács G. 1, Bereczki, CZIGÁNY 1, Bóbis. Cs.: De Blasio, Lukács G., Hangody 1, Jakab, Krizsán Attila, Kollár. Edző: Ambrus Tamás.
EGER: VALICS – Kiss Cs. 1, Nyéki, Bárány 1, Decker, VARGA II. Zs. 3, HEGEDŰS 2. Cs.: Binder, Bundschu 1, FELTHAM 2, Sántavy, Petrova, Erdélyi 1. Edző: Gerendás György.
Gól – emberelőnyből: 6/1, illetve 8/2
Ötméteres: -/-, illetve 0/1
Kipontozódott: Bereczki (26.)
Kiállítva (végleg, cserével): Ágner (18.)

Késve dobták be a bírók a vízbe a labdát, mert nem volt meg a számítógépes kapcsolat a zsűriasztal és a szövetség számítógépe között, de végül a hibát elhárították.

 

Jobban kezdtek a vendégek, a sok kialakult helyzetből kettőt bevágtak, míg a pécsiek egyet sem.

 

A második negyedben, már 12 perc is eltelt, mire betaláltak a helyiek, igaz, rögtön kétszer is, azzal akkor ki is egyenlítettek.

 

A harmadik nyolcperces periódusban elkezdetek potyogni a gólok, de a párbajból ismét az egriek jöttek ki jobban.

 

A végjátékban kissé „felbillent” a medence, az esélyesebb Heves megyeieknek sok dolog bejött, míg a vetélytársaknak szinte semmi.

 

EDZŐSZEMMEL
Ambrus Tamás: – Megint működtek a régi reflexek. Szorosan mentünk be a végjátékba, azután mások döntöttek helyettünk. Ha ez a magyar vízilabda érdeke, mi akkor is dolgozunk tovább, megyünk a megkezdett úton.
Gerendás György: – Köszönettel tartozunk a cserekapusunknak, aki szenzációs dolgokat produkált. Ekkora különbség azonban nem volt a mérkőző felek között.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu