A végén csak a Pécs maradt a víz felett

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 20:34
Három negyeden keresztül szoros összecsapást hozott a Pécs–Székesfehérvár élvonalbeli férfi vízilabda-mérkőzés, a negyedik játékrészben azonban a vendégek játéka szinte teljesen szétesett, a hazaiak pedig jól értékesítették lehetőségeiket, ezért aztán a végére már nem maradt izgalom. A hazaiak 14-8-ra legyőzték a vizitáló fehérváriakat az alapszakasz harmadik fordulójában.


OB I, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, 3. FORDULÓ
PVSK – FEHÉRVÁR PSE 14-8 (3-2, 3-2, 3-2, 5-2)
Pécs, 200 néző, vezette: Marjai Zs., Schlosszer J.
PÉCS: GÁRDONYI – Heinrich 2, HANGODY 3, Kovács G. 1, Bereczki 1, Bóbis 2, CZIGÁNY 2. Cs.: Krizsán Attila (kapus), Ágner, Kollár 1, Lukács, Surányi, De Blasio 1, Jakab 1. Edző: Ambrus Tamás.
SZÉKESFEHÉRVÁR: Veres – Deme 1, Víg, Rom, Hegedűs, Hesz 1, TÓTH B. 2. Cs.: Ujházi (kapus), TURZAI 2, Naganuma, Lázár, Szabó T. 1, Gelley, Vrezgó 1. Edző: Dabrovszki Norbert.
Gól – emberelőnyből: 10/8, illetve 8/2
Ötméteres: 1/1, illetve 2/1
Kipontozódott: De Blasio (20.), Vígh (24.)
Cserével végleg kiállítva: Hesz (20.), Surányi (20.), Ágner (22.)

Még csak 1 perc 4 másodperc telt el az első negyedből, amikor Bóbis Máté előnyt szerzett a hazaiaknak, emberelőnyből. Egy megúszás után Hesz Máté egyenlített. Az eredményjelző akkor változott 3-2-re, amikor Czigány Károly távolról, a támadóidő legvégén, nyolc méterről dobott nagy gólt. Még volt ideje az ellenakcióra a fehérváriaknak, de a jobb kapufát találta el a lövésük.

 

A második negyed HangodyLászló és Deme András gólváltásával kezdődött, mindez belefért hatvan másodpercbe. Utána viszont a pécsiek pólóztak jobban, két perccel a nagyszünet előtt két góllal vezettek. Ezután viszont Czigány Károly büntetőből volt eredményes, növelve a gólelőnyt. Ötméteresre ötméteres volt a válasz: a fehérvári Tóth Bence sem hibázta el a nagy esélyt.

 

A térfélcsere után Heinrich Dávid jobbról lőtt nagy gólt a hosszúsarokba, 52 másodperc elteltével. A folytatásban kisebb csetepaté tört ki Surányi Miklós és Hesz Máté között, ezért mindketten kénytelenek voltak a partról nézni a további eseményeket. Ezt követően Turzai Gábor a felső kapufára lőtt egy ötméterest, majd Gárdonyi András védett többször is parádésan. Aztán rúgásért állították ki Ágner Zoltánt, végleg. A mozgalmas játékidőt Hangody László remek ejtéssel fejezte be.

 

Az utolsó játékrészben két percig nem esett találat egyik oldalon sem, a gólcsendet a pécsi Henrich Dávid törte meg. Hamarosan Kovács Gábor is követte játékostársát, ezután pedig a vendégek kapust cseréltek. A hajrában Jakab Dániel is feliratkozott a gólszerzők közé, de addigra már minden eldőlt a medencében.

 

EDZŐSZEMMEL
Ambrus Tamás: – Egy kemény vízilabdát játszó Székesfehérvárt győztünk le, úgy érzem, a látottak alapján megérdemelten különbséggel.
Dabrovszki Norbert: – Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyert.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu