A Domino háromgólos hátrányból nyert

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 18:58
Közel volt a bravúrhoz a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata a Domino-Honvéd ellen a férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának második fordulójában. Hiába dobott öt gólt a mérkőzés legjobbja, Mihajlo Korolija, a hajrát jobban bírta az előző idényben bronzérmese, így a végén a Domino örülhetett.


FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ:
SZEGED-BETON - DOMINO-BHSE 8-9 (4-2, 2-2, 1-1, 1-4)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző, vezette: Kiszelly, Petik.
SZEGED-BETON: Baksa - Vejzagics, Weszelovszky, Komlósi, Milos Korolija, Varga T. 2, Lehmann 1. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász Zs., Molnár P., Török, Kuncz, Mihajlo Korolija 5. Edző: Kásás Zoltán.
DOMINO-BHSE: Gergely - Székely, Andrei 1, Vári, Molnár T. 3, Vindisch 2, Szivós 2. Csere: Lévai (kapus), Jansich, Matajsz, Paján 1, Borsós, Bátori. Edző: Vad Lajos.
Gól emberelőnyből: 15/3, ill. 11/3
Ötméteresből: 1/1, ill. 0/0



A fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést: a román Andrei szerzett vezetést a Honvédnak. A Szeged harmadik előnyét Varga Tamás váltotta gólra, majd Mihajlo Korolija duplázott, így máris fordult a kocka (3-1).

 

A negyed zárásaként még a két olimpiai bajnok, Varga Tamás és Molnár Tamás villogott, így nyolc perc után 4-2-re vezetett a hazai csapat. Molnár újabb találatával már csak egy lépésnyire volt a Honvéd, ám Mihajlo Korolijával nem számítottak. A szegedi center a félidő végig még kétszer kergette őrületbe Gergelyt, a túloldalon Paján tartotta életben a Domino reményeit (6-4).


A harmadik szakasz inkább brusztolást hozott, a gólcsend a hazaiaknak kedvezett. Mindössze Lehmann és Vindish volt eredményes ebben a negyedben.

 

Az utolsó nyolc perc Szivós magánszámával indult: előbb megúszás után, majd távoli bombával vette be Baksa kapuját (7-7). A mezőny legjobbja, Mihajlo Korolija az ötödik gólját szerezte, ám a Honvéd Molnár Tamás szemfüles találatával ismét egyenlített és az utolsó percben a hidegvérű Vindisch találatával a győzelmet is megszerezte.

 

EDZŐSZEMMEL:
Kásás Zoltán: - Az utolsó negyedben vesztettük el a meccset. Arra kértem a fiúkat, hogy figyeljenek a végén a lefordulásokra, ennek ellenére pont így kaptunk négy gólt.
Vad Lajos: - Ez a meccs nem nekünk állt, de a fiúknak volt tartása és a cserék is hozzátettek a hajrában.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu