Turi György lehet Jedrzejczak edzője

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 16:24
A lengyel úszósport legnagyobb klasszisa, az olimpiai bajnok, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Otylia Jedrzejczak Turi György irányításával folytatná pályafutását. A Kőbánya SC vezetőedzőjét a pekingi olimpia során kétszer is megkereste a pillangóspecialista, ezúttal a magyar szövetséghez (MÚSZ) fordult szándékával. Turi nem tud, és nem is akar egyedül dönteni az ügyben.


 

„Nagy megtiszteltetés számomra a megkeresés. Otyliát régóta ismerem, hiszen egykori tanítványom, Risztov Éva évekig rivalizált vele, jó párszor lett mögötte második Eb-n, vb-n – mondta el a SportHirado.hu-nak Turi György. – Nagyszerű versenyző, de az elmúlt másfél éve nem úgy sikerült, ahogy azt szerette volna. Pekingben kétszer is megkeresett, azt tanácsoltam neki, hogy pihenjen egy nagyot, töltődjön fel.”

Fő számában, kétszáz pillangón nemhogy az aranyéremről, a dobogóról is lemaradt a kínai fővárosban Jedrzejczak, be kellett érnie a negyedik hellyel. A jelek szerint mégsem a várakozáson aluli szereplésből fakadó kétségbeesés volt a mozgatórugója, amikor Turi Györgyhöz fordult segítségért.

A lengyel úszószövetség megkereste a magyar szervezetet az úszónő tervei kapcsán. A lengyelek úgy vélik, a környezetváltozás jótékony hatással lehetne Otylia Jedrzejczakra.

„Akkor sem zárkóztam el, és most sem zárkózóm el a közös munka lehetőségétől – jelentette ki Turi. – De ebben az ügyben nem tudok, és nem is akarok egyedül dönteni. Először is a legfontosabb az, hogy mit szól ehhez az eshetőséghez a szövetség. Utána pedig ott van két tanítványom, Dara Eszter és Kovács Emese, akik potenciális ellenfelei Jedrzejczaknak.”

Turi György fegyelmezett és felelősségteljes szakember lévén megkímélné környezetét a súrlódásoktól és kollektív döntésre törekszik.

„Ha a szövetség rábólint az együttműködésre, akkor le kell ülnöm, és komolyan el kell beszélgetnem Eszterrel és Emesével – folytatta a tréner. - Nem kezelem őket Barbie-babaként, nem cserélem le a szőkét egy barnára. Nem eszközök, nem játékszerek, nagyon fontos a véleményük. Hogy milyen hatással lehetnének egymásra? Ezt nem tudhatom."

Otylia Jedrzejczak az olimpia előtt és alatt is többször került éles szóváltásba eddigi edzőjével, de Pawel Slominski a napokban azt mondta, nem látja értelmét a klasszis váltásának.

„Ismét vissza kell nyernie a magába vetett hitét, újra szeretnie kell az úszást – jelentette ki Slominski, a világklasszis edzője és a lengyel válogatott kapitánya. – Egyszer vagy kétszer már azt mondta, szeretne külföldre menni. Remélem, nem így lesz, ez szükségtelen lépés lenne."

Slominski hozzátette: elrontották a felkészülést a pekingi olimpiára, de ha Jedrzejczak folytatja, akkor Londonban javíthat.

„Az idei versenyre három éven át készült. Most csak egy évvel az olimpia előtt kezdenénk el a közvetlen gyakorlást. Nagyobb örömét lelné az úszásban. De az igaz, hogy ha nem kezdtünk volna már 2005-ben, akkor nem lettek volna a montreali sikerek, nem vált volna ilyen népszerűvé az országban az úszás” – fűzte hozzá Pawel Slominski.

 

 

KOVÁCS EMESE: ELÉG FURCSA LENNE!
„Elég furcsa szituáció lenne, ha közösen készülnénk Otyliával, de nem hiszem, hogy gondot okozna együtt edzeni vele – árulta el a SportHirado.hu érdeklődésére Kovács Emese. - Lehet, hogy rám is, és Eszterre is jó hatással lenne, de ez azért nem ilyen egyértelmű. Lehet, hogy lendületet adna, de az is elképzelhető, hogy bénítóan hatna. Nem tudhatom, ha úgy alakul, majd úgy is kiderül. Két dudás egy csárdában sem kevés, nemhogy három. Gyuri bácsi azt mondta korábban, ha én jövök, akkor Otylia nem jön. Innentől kezdve Gyuri bácsin múlik minden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu