Super GP: világsztárok Budapesten

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 11:14
Nemcsak a nevében lesz szuper a november 22-i gála Budapesten, a Körcsarnokban, a parádés szereposztás garantálja az igazi csemegét a küzdősportok szerelmeseinek. A sikert egyik mérkőzésen sem adják ingyen, a Super GP-n minden egyes kategóriában a nemzetközi elittel méreti meg magát a hazai élvonal. A szervező a Hungarian All Stars, jegyek elővételben hattól tízezer forintos áron kaphatók.


 

A nem mindennapi esemény húzónevei kétségkívül Gary Goodridge és Jeff „The Big Diesel” Ford lesznek, előbbi Németh „Tatár” Gáborral, utóbbi pedig Karacs Attilával csap össze.

„Jól fogynak a jegyek, összesen kétezer-kétszáz darab belépő találhat gazdára – tudtuk meg Szeri Attila főszervezőtől. – A VIP-asztalok és a ringhez közeli helyek nyolcvan százalékban telítettek, a lelátóra még bőven kaphatóak a jegyet. Televíziós közvetítés is lesz, egyelőre még zajlanak az egyeztetések. A legjobb harcosok részvételével prémium kategóriás viadalt hozunk tető alá, a Super GP garanciát jelent a minőségre.”

Jeff Ford azt üzente Karacs Attilának, hogy semmi esélye, feltörli vele a padlót, de a magyar K1-király sem maradt adósa nagynevű riválisának. „Ha minden a terv szerint alakul, húskampóval húzzák majd ki a ringből a végén. A kéthónapos felkészülés kellős közepén járok, jelenleg kétszer-háromszor edzek naponta, ami három-négy órát jelent. A hátralévő időben most már inkább rövidebb, intenzívebb tréningekkel hangolok a mérkőzésre.”

Karacs amerikai kihívója nem akármilyen eredményekkel büszkélkedhet, a K1 Las Vegas GP-n harmadik helyen végzett, thai-box világbajnoki címét pedig ötször is megvédte. „Egy jó mozgáskultúrájú srác, állóképességére, erőnlétére és technikájára sem lehet panasz" – állítja az ellenfélről honfitársunk. Karacs Attila a 2008-as versenyszezonnak a novemberi gálán int búcsút, 2009-ben pedig várhatóan öt fellépés vár rá.

A Karacs-Ford ütközeten kívül a Németh-Goodridge csúcstalálkozó is hatalmas izgalmakat ígér, a magyar thai-boxos klasszis, Rácz Dénes mérkőzéséhez hasonlóan, aki Petr „Pino” Ondrussal néz farkasszemet. Ondrus a kontinens egyik legmeghatározóbb alakja félnehézsúlyban, mérlege önmagáért beszél: negyven meccséből harminchetet megnyert, húszat ráadásul idő előtt.

A november 22-i Super GP fantázianévre keresztelt gála üde színfoltja lesz a visszatérő veteránok szereplése, a 43 éves Rehák György és a 37 éves Vojvoda György is ringbe száll.

A neves thai-box edző Rehákra horvát, a több mint tíz éves kihagyás után harcba szálló Vojvodára pedig román ellenfél vár. „Leginkább az motivál, hogy népszerűsítsem a sportágat, fontos, hogy nagyobb figyelmet kapjon a küzdősport – mondta el Rehák György, a Re-Gym Muay Thai Klub vezetőedzője, a Magyar Thai-box Szövetség elnöke, aki legutóbb hat évvel ezelőtt Bécsben vívott super fight mérkőzést.

„Hetente ötször két edzéssel készülünk, ez napi kétszer egy órát jelent – folytatta Rehák. – Nemcsak saját magamnak, hanem a tanítványaimnak is szeretnék bizonyítani, értük is küzdök. Ez a gála remélhetőleg lendületet ad majd a magyarországi küzdősportoknak.”

„Azért térek vissza, mert így több százezer forintos szponzori támogatást kapok, ezt pedig sportfelszerelésre tudjuk fordítani, ezzel is segítve az utánpótlást: többek között zsákokat, pajzsokat, kesztyűket veszünk belőle – vette át a szót Vojvoda György. – Az eredmények alapján a sportág nemzetközi elitjébe tartoznak a magyarok, állami támogatás nélkül azonban nehéz egyről a kettőre jutni.”

„Az Európai Unió ifjúságvédelmi és drogprevenciós programja jelentheti az áttörést, fel is vesszük a kapcsolatot a kerületi önkormányzatokkal. A cél, hogy a lehető legtöbb fiatal sportolhasson kulturált körülmények között” – tette hozzá Vojvoda.

A Super Grand Prix tehát azon túl, hogy egy felejthetetlen estét szerezhet a küzdősportok kedvelőinek, egy hosszú távú folyamat fontos állomása is lehet, hogy egyszer talán idehaza is az őket megillető helyre kerüljenek a világversenyeken is kimagaslóan teljesítő harcosok.

A hírek szerint az esemény házigazdája, a Hungarian All Stars 2008 ősze után 2009 tavaszán újabb nagy dobásra készül: még ennél is több klasszist hoz hazánkba.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu