Perssonnal bárkit legyűrhet a BVSC

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 4. 13:19
Péntek este véget ér a visszaszámlálás, végre valahára bemutatkozik magyar közönség előtt is Jörgen Persson, a Lombard BVSC asztalitenisz-csapatának ötszörös világbajnok, kilencszeres Európa-bajnok svéd klasszisa. A Bajnokok Ligája C csoportjában két idegenbeli találkozó után a zuglóiak előbb a német Frickenhausen Würzburgot, majd egy héttel később az osztrák SVS Niederösterreichet fogadják a budapesti Körcsarnokban.



Testközelből követhetjük nyomon péntek este, hogyan bűvöli a kaucsukot egy élő legenda. Jörgen Persson, aki azért nem ragadott ütőt a szentpétervári Európa-bajnokságon, hogy minden idegszálával a BVSC Bajnokok Ligája-szereplésére koncentráljon, végre bemutatkozik hazai közönség előtt.

Az idei BL-mérlege eddig négy mérkőzésből négy győzelem, az SVS Niederösterreich otthonában 3:2-re elveszített találkozón a kínai származású Chen Weixinget 3:0-ra, a hozzá hasonlóan egyéni vb-arannyal büszkélkedő osztrák Werner Schlagert pedig hatalmas izgalmak közepette 3:2-re verte. Az olasz Sterilgarda TT Castelgoffredo vendégeként aztán 3:1-re diadalmaskodott a magyar bajnok, Persson pedig ismét remekelt. Kuo Csien-haót 3:1-re, Joao Monteirót 3:0-ra győzte le.

Az első két forduló után a C jelű kvartett valamennyi tagja egy győzelemmel és egy vereséggel áll, így óriási téttel bírnak a zuglóiakra pályaválasztóként váró fellépések. Ha vendéglátóként eredményesen szerepel az együttes, lépéselőnybe kerülhet a továbbjutásért vívott csatában. A klub vezetői és játékosai is bizakodásuknak adtak hangot a keddi sajtótájékoztatón.

„A sportok sportja az asztalitenisz, remélem ez a kijelentés november hetedikén, és tizennegyedikén bizonyítást nyer – jelentette ki Herendi Iván szakosztály-igazgató. – Néha megcsípem magam, nem álmodok-e, hogy Jörgen Persson valóban a Lombard BVSC játékosa. Jelenlétre inspirálóan hat a fiatalokra.”

„Sokan úgy vélték, hogy egy kiöregedett sztárt szerződtettünk májusban, de Persson az olimpiai negyedik helyezésével, és a két idegenbeli BL-meccsen mutatott játékával bebizonyította, hogy 42 évesen is világklasszis szintű produkcióra képes – folytatta Herendi. - Egyedül amiatt vagyunk egyelőre csalódottak, hogy megjelenése nem hatott katalizátorként a szponzorációra.”

Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) szeptemberben kinevezett versenyigazgatója szerint a svéd kiválóság megszerzése aduász a zuglóiak kezében. „Persson gyakorlatilag egymaga mentette meg Európa becsületét az olimpián, a három kínai mögött megszerzett negyedik hely önmagáért beszél. A Körcsarnokban világszínvonalú játékosoktól világszínvonalú játékot láthat a közönség. Talán nem három mérkőzésen, hanem még többször, ez pedig azt jelentené, hogy továbbjut a BVSC a csoportból.”

Zwickl Dániel optimista a Würzburg elleni csoportrangadó előtt, úgy véli, nyerhető meccs következik pénteken.

„Ezt a német csapatot meg tudjuk verni, de nem engedhetjük, hogy Jörgen Perssonon álljon, vagy bukjon a siker. Le kell vennünk a válláról a terhet, ha kell, egy vagy akár két győzelmet is be tudunk tenni a közösbe. Jörgen fantasztikus sportember, rengeteget tanulhatunk tőle az edzéseken.”

A csapat harmadik tagja Nagy Krisztián lesz, Wang Jianfeng ezúttal nem jut szóhoz.

A Lombard BVSC – SV Würzburg találkozó péntek este hat órakor kezdődik, kapunyitás ötkor. Jegyek 1400 (lelátó), 3000 (küzdőtér) és 6000 (VIP) forintos áron kaphatóak.


JÖRGEN PERSSON: OTTHON ÉRZEM MAGAM!
- Siker vagy kudarc, hogy érem nélkül tért haza a pekingi olimpiáról?
- Nagyon jól ment a játék, ennek ellenére nem jutottam be a fináléba, utána pedig a bronzmecset is elveszítettem – mondta el a SportHirado.hu-nak Jörgen Person. - Emiatt csalódott vagyok, összességében mégis elégedett, három kínai mögött lettem negyedik.
- Az idő múlása nem hagyott nyomott a játékán, elképzelhető, hogy kitart a londoni játékokig?
- Ez meg sem fordult a fejemben. Akkor már negyvenhat leszek, addig azért nem tart ki az erőm és a lendületem. Peking volt az utolsó dobásom.
- Az Eb-szereplés lemondása miatt utólag nincs hiányérzete?
- A legkevésbé sem. A Lombard BVSC játékosaként elsősorban az motivál, hogy minél eredményesebben szerepeljünk a Bajnokok Ligájában. Szeretek itt játszani, baráti a hangulat a csapaton belül, otthon érzem magam.
- Kiegyensúlyozott a csoport, mi lesz a küzdelem végkimenetele?
- Így, vagy úgy, de továbbjutunk. Ehhez a soron következő két mérkőzésből meg kell nyernünk legalább az egyiket, de jó lenne, mind a kettőt.


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu