Vasárnapra is maradt esély Győrben

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 18:21
A pénteki rossz kezdés, Balázs Attila és Kellner Ádám veresége után szombaton győznie kellett párosban Bardóczky Kornélnak és Varga Róbertnek, és a bravúr össze is jött, a magyar páros 1-2-ről fordított Grigor Dimitrov és Todor Enev ellen. Így a bolgár férfi teniszválogatott 2-1-re vezet Győrben a magyar együttes ellen a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának 1. fordulójában.


EURO-AFRIKAI ZÓNA, II. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország-Bulgária 1-2 - állás a 2. nap után
Bardóczky Kornél, Varga Róbert-Grigor Dimitrov, Todor Enev 1:6, 6:2, 3:6, 6:2, 6:2

A találkozó elején a Kellner ellen 39 ászt ütő Dimitrov azonnal kilyukasztott egy labdát, vagyis gyorsan bizonyította, erejét nem emésztette fel a pénteki négy szettes összecsapás.

Nemcsak ez mutatta azonban a bolgárok kiváló formáját. A nyitó játszmában a tavaly a juniorok között Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodó tinédzser és Enev leiskolázta a sokat rontó magyarokat.

Szerencsére a rémálomszerű kezdés után összeszedte magát Bardóczky és Varga, egyre jobb játékkal elvette mindkét bolgár adogatását, 6:2-vel lett 1-1. A szurkolók remélték, ez fordulatot hoz, de sajnos valóban így lett. Dimitrov és Enev rákapcsolt, két brékkel 6:3-as részsikert aratott.

A magyarok egy szettre kerültek a vereségtől, de ez egy pillanatig sem látszott a játékukon. Bardóczky és Varga is remekelt, parádés megoldásokkal zilálta az ellenfél ellenállását. A 6:2-es negyedik játszma végén már látszott, összejöhet a szépítés.

A döntő felvonás is egyértelműen a hazaiak várakozásainak felelt meg, Dimitrov és Enev ugyan három meccslabdát hárított, de többre már nem futotta.

Így vasárnapra maradt a döntés Győrben, amikor újabb két egyest játszanak.

 

NYILATKOZATOK:
BARDÓCZKY KORNÉL:„Nagyon gyorsan elment az első szett, pedig szoros gémek voltak. Szinte észre sem vettem, hogy elveszítettük ezt a játszmát. Szerencsére a mérkőzés közben nem éreztem a héten összeszedett sérülést. Örülök, hogy összejött a győzelem.
VARGA RÓBERT: „Az elején picit izgultam, nem is láttam jól a labdát. A második szettben már jobban mozogtunk és ritörnöztünk. Sajnos a harmadik játszmát elveszítettük, pedig ekkor is jól játszottunk. Egy korai brék döntött. A negyedik és ötödik szettben azonban már éreztük, hogy nyerhetünk, mert olyan jól játszottunk.
BARANYI SZABOLCS, SZÖVETSÉGI EDZŐ: „Gyönyörű volt a párosmérkőzés. Örülök annak, hogy a közönség és a hazai szakemberek látták élőben a kis Davis Kupa-felfedezettemet, Varga Robit. Tavaly már két idegenbeli találkozón szerepelt párosban, de eddig csak elbeszélések alapján hallották, hogy mire lehet képes. Biztos, hogy vasárnap jagyom játszani Balázs Attilát, mert hajtja majd a bizonyítási vágy a pénteki gyámoltalan játék után. Kornél ma rásérült a korábbi sérülésére, biztos, hogy nem tudná egészségesen végigjátszani. Túl nagy lenne a kockázat a szerepeltetésében Varga pedig még éretlen lenne egy ilyen nagy meccsre.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu