Tsonga egyenlített Simon „bakija” után

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 21:16
Ostravában 1-1-re áll a nyitó nap után a Csehország-Franciaország Davis Kupa-nyolcaddöntő, mivel Tomas Berdych legyőzte Gilles Simont, majd utána Radek Stepanek kikapott Jo-Wilfried Tsongától. A többi találkozón nem történt meglepetés, míg a Spanyolország-Szerbia találkozó csak szombaton kezdődik a benidormi aréna sérült lelátója miatt. Péntekre virradóra ugyanis hatalmas szélvihar söpört végig a népszerű üdülőhelyen, és nem kímélte a két teniszválogatott találkozójának tervezett helyszínét sem.


Magabiztosan érkeztek Csehországba a franciák, joggal gondolhatták, 2-0-ra vezetnek majd a nyitó nap után. Az előzetes gall várakozások azonban borultak a nyitó találkozó után, ugyanis Tomas Berdych négy szettben legyőzte Gilles Simont. Pedig az utóbbi hetekben a top-10-hez tartozó vendégklasszis nyújtott jobb teljesítményt, de ellenfele ismét bizonyította, ha jó napja van, akkor bárkit legyőzhet.

Berdych rövidítésben hozta a nyitó szettet, majd a második elveszítése sem roppantotta össze. Újabb tie-brekaet hozott, majd a negyedik játszmában már remekelt, 6:3-mal juttatta előnyhöz a csapatát.

Következett Stepanek és Tsonga összecsapása, amely szinte teljesen egyoldalú volt. Az Australian Open tavalyi döntőse 7:5, 6:2, 7:6-ra nyert, így egalizált.

Sokan várták a Spanyolország-Szerbia összecsapást is, de Benidormon szélvihar söpört át péntekre virradóra. A jelentések szerint a széksorok egy része olyannyira károsodott, hogy a munkások nem tudták kijavítani a hibákat a péntekre tervezett kezdésre. A rekonstrukciós munkákat is hátráltatta a nagy szél, de a spanyol szövetség állítja, szombaton már elkezdődhet a csata.

A tervek szerint pénteken két egyest játszottak volna, ezeket szombatra tolták. Sőt, az is elképzelhető, hogy még ugyanazon a napon sort kerítenek a párosok összecsapására is. Utóbbi lehetőség akkor léphet életbe, ha a két szingli nem tart hosszú órákig.

Az első napi egyesek során David Ferrer ellenfele Novak Djokovics, míg a világelső Rafael Nadal riválisa Janko Tipszarevics lesz.

A péntekre szóló jegyeket visszaváltják vagy átcserélik szombati tikettekre.

VILÁGCSOPORT, NYOLCADDÖNTŐ, A MÉRKŐZÉSEK:
Csehország-Franciaország 1-1
Horvátország-Chile 2-0
Németország-Ausztria 1-1
Svédország-Izrael 1-1
Románia-Oroszország 0-2
Spanyolország-Szerbia - szombattól
Egyesült Államok-Svájc 0-1
Argentína-Hollandia 2-0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu