Tenisz, Davis-kupa: Federer öt éve nem látott döntést hozott

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 16:26
A korábbi világelső, Roger Federer szakítva az elmúlt öt év gyakorlatával, pályára lép Svájc színeiben a Davis-kupa Világcsoportjának első fordulójában az Egyesült Államok ellen 2009 márciusában.


„Alig várom, hogy csatlakozzak társaimhoz és képviseljem hazámat a Davis-kupában” – mondta Federer keddi nyilatkozatában. A svájci klasszis öt év óta először szervezte át tavaszi programját a rangos csapatbajnokság érdekében.

 

A Világcsoportban már az első fordulóban kemény ellenfél, az Egyesült Államok várja a svájciakat, ráadásul az amerikaiak választják meg az összecsapás borítását és a helyszínét.

 

A 13-szoros Grand Slam-bajnok már játszott a tengerentúliakkal, még 2001-ben, amikor szülővárosában két győzelemmel járult hozzá országa sikeréhez. Utoljára 2004-ben teniszezett Federer a Davis-kupa Világcsoport első körében, akkor Bukarestben verték a románokat és jutottak tovább.

 

A döntés hátterében az is állhat, hogy a ranglista második mellett új játékos tűnt fel a legjobb tíz környékén, Stanislas Wawrinka, aki révén ütőképes csapatot állíthat ki az alpesi ország.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu