Rafa Nadal visszahódította Barcelonát

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 24. 18:08
Pályafutása során hatodszor maradt veretlen Rafa Nadal a barcelonai ATP 500-as Grand Prix-n, a döntőben, csakúgy mint egy hete Monte Carlóban, most is David Ferrer próbálta megállítani, de egy óra negyvenkilenc perc alatt a világelső nyert 6:2, 6:4-re. Nadal ezzel két hét alatt 1500 világranglistapontot gyűjtött, őrzi 2009 júniusa óta tartó salakos veretlenségét, és legközelebb a madridi Mastersen lép pályára, természetesen címvédőként.


Hetedik Monte Carló-i győzelme után hatodik barcelonai diadalát is elérte Rafa Nadal,  ugyanaz a David Ferrer jelentette az utolsó akadályt számára, akit jóbarátjának tudhat, s akit egy hete két szoros szettben már legyőzött a Riviéra-parton.

Ha Ferrer ragyogó formájára és az Australian Open negyeddöntőjére gondolunk, ebből akár egy hatalmas csata is kerekedhetett volna, de ismét csak kiderült, Nadal külön kategóriát képvisel. Legalábbis salakon, legalábbis akkor, ha Djokovics nincs a nevezettek közül.

Az alicantei a 6:2-re elveszített első szett után nem tudta megragadni két kínálkozó lehetőségét az 5:2-höz, vesztére, Nadal megrázta magát, egyenlített, majd 6:4-gyel befejezte a meccset.

A világelső tovább folytatja a szebbnél szebb rekordok üldözését, mostani tornagyőzelme a 31. pályafutása során ezen a borításon, amivel egy csapásra megelőzött két, olyan legendát, mint Björn Borg és Manuel Orantes, s célba veheti Thomas Mustert, illetve a csúcstartó Guillermo Vilast (46 trófea).

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu