Pennetta szervái megállították Petrovát

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 18:37
Már az első fordulóban búcsúzott az orosz Nagyja Petrova a Zürichben rendezett, 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán. A világranglista 13. helyén álló játékos az olasz Flavia Pennettától kapott ki meglehetősen sima meccsen, 6:1, 6:1-re. A talján lány első szervái remekül sikerültek, kelet-európai riválisa nem találta az ellenszert. Petrovával ellentétben magabiztosan lépett tovább viszont Venus Williams az ukrán Aljona Bondarenkóval szemben. Az amerikai klasszis már a második körből léphetett tovább, így elsőként tagja a legjobb nyolc mezőnyének.


Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy az idén egyelőre egy tornagyőzelmet számláló Petrova borzalmas játékot nyújtott Pennetta ellen. Az első szettben kétszer is brékelt az itáliai lány, esélyt sem hagyva ellenfelének. Remek teljesítményét három ász beütésével tetézte, teljesen szétzilálva az oroszt.

 

A második játszmában sem javult Petrova játéka, a világranglista 17. helyén álló olasz pedig továbbra is nagyszerűen adogatott, és mindkét szettet 6:1-re hozta. A második körben már bizonyosan nehezebb dolga lesz, hiszen az első fordulóban erőnyerő, világelső szerb, Jelena Jankovics lesz az ellenfele.

 

Az orosszal ellentétben az amerikai Venus Williams nagyobb nehézségek nélkül jutott tovább, igaz ő már a negyeddöntőben folytathatja szereplését. A harmadik helyen kiemelt játékos első ellenfele az ukrán Aljona Bondarenko volt, akit végül másfélórás csata végén 6:3, 6:4-re ütött el a továbbjutástól.

 

Rengeteg pontatlan ütés jellemezte a találkozót, Williams négyszer, ellenfele hatszor ütött kettőshibát, ám szerváival elintézte rutintalanabb riválisát. A legjobb nyolc között a Marija Kirilenko-Francesca Schiavone orosz-olasz párharc győztesével találkozik majd a hétszeres Grand Slam-győztes világsztár.

 

A játéknapon született egy, a korábbinál kisebb meglepetés is. A selejtezőből induló svéd Sofia Arvidsson kiütötte a világranglistán 24. helyen álló osztrák Sybille Bammert. A 24 éves skandináv hölgy az első szettet még nagyon simán elvesztette, ám a következő kettőt, ha nagy harcban is, de hozta, így a második fordulóban a cseh Petra Kvitova lesz az ellenfele.

 

WTA-TORNA, ZÜRICH:
1. forduló:
Pennetta (olasz)-Petrova (orosz) 6:1, 6:1
Arvidsson (svéd)-Bammer (osztrák) 0:6, 7:5, 6:4
2. forduló:
V. Williams (amerikai, 3.)-Bondarenko (ukrán) 6:3, 6:4

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu