Nincs ellenszer Rafa Nadal ellen

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 18. 00:36
Minden nehézség nélkül bejutott a legjobb négy közé a világranglistát vezető spanyol Rafael Nadal a Monte Carló-i, 2,75 millió dollár összdíjazású salakpályás tenisztornán. Az ibériai játékos 6:3, 6:3-ra verte a horváth Ivan Ljubicicet. Nadalt azzal a Murray-vel találkozik, aki a 2008-as US Open elődöntőjében és idén Rotterdamban is megverte, igaz keménypályán. A másik párharc keretében Djokovics és Wawrinka csap össze.


Címvédőhöz méltóan menetel a francia tengerpart ékszerdobozában folyó tornán Rafael Nadal. A világelső klasszis Nicolas Lapentti kiütése után a horvát Ivan Ljubicicet is elpáholta. A két teniszező egy nap alatt második meccsét abszolválta délután, délelőtt az eső miatt elhalasztott nyolcaddöntőiket is letudták. Az első helyen kiemelten nyomaiban sem látszott fáradtság...

Az első szettben háromszor is elvette ellenfele adogatását a spanyol és bár a délszláv teniszező első szervái remekül sikerültek (75%), mégsem tudott szorosabb eredményt elérni Nadal ellen.

A második játszmában még jobban adogattak a felek 82, illetve 80 százalékos arányt jegyezhettünk fel az esélyesebb ibériai javára. A vége 6:3, 6:3 és ezzel Nadal ott van a legjobb négy között.

A döntőbe jutásért a nála sokkal jobban megizzadó Andy Murrayvel kell megharcolnia majd. A brit játékos öt bréklabdát is hárított a kopasz orosz Davigyenko ellen, de így is rövidítésre kényszerült, amelyben már ő bizonyult jobbnak. A folytatásban gyenge szervajátékot láthatott a közönség mindkét oldalon. A szigetországi klasszis így is hozta a szettet 6:4-re, készülhet Nadal ellen.

A svájci Stanislas Wawrinka ennél simábban ment tovább a német Andreas Beck ellenében 6:2, 6:4-gyel. Ellenfele a négy között a már korábban továbblépő Novak Djokovics lesz.

ATP MASTERS-TORNA, MONTE CARLO, SALAK:
NEGYEDDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 1.)–Ljubicic (horvát) 6:3, 6:3
Wawrinka (svájci, 13.)–Beck (német) 6:2, 6:4
Djokovics (szerb, 3.)–Verdasco (sapanyol, 7.) 6:2, 4:6, 6:3
Murray (brit, 4.)–Davigyenko (orosz, 8.) 7:6(1), 6:4
Az elődöntőben: Nadal-Murray, Djokovics-Wawrinka

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu