Nadal továbbment, Roddick kiesett!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 18:56
Andy Roddick továbbra sem tudja legyőzni saját magát. A 2,27 millió euró összdíjazású madridi tenisztorna Geal Monfils állította meg. Rafael Nadal hazai pályán nyert magabiztosan Richard Gasquet ellen, míg Feliciano Lopez két játszmában jutott túl Stanislas Wawrinkán.


 

Az egykori US Open-győztes amerikai adogatógép ezúttal is szőnyegbombázással próbálkozott, ám a francia Monfils nem ijedős típus. Roddick első szervái rendszerint pontatlanok voltak, míg második kísérleteiből mindössze 50%-ban tudta hozni a pontokat.

 

Monfilsnak nem volt más dolga, mint lehetőség szerint visszaadni az amerikai labdáit és megvárni, hogy hibázzon – aki ezt sűrűn meg is tette. A második szettben még összeszedte magát Roddick, de ezzel el is lőtte összes puskaporát.

 

A harmadik játszmában hamar brékhátrányba került, innen pedig már nem volt visszaút, így újabb vereséget könyvelhetett el a szebb napokat is látott sztár. Monfils taktikus, kivárásra épített játéka pedig meghozta gyümölcsét.

 

Rafael Nadal hazai pályáján, Madridban kápráztatta el a közönséget. Az első fordulóban még játszmát vesztett, utána viszont ellenállhatatlan volt. Könnyedén, két felvonásban jutott tovább a francia Richard Gasquet ellen.

 

Az első szettben rögtön elvette ellenfele adogatását és előnyét sikerült is megőriznie a játszma végéig (6:4). A második játékrészben pedig még jobban rákapcsolt, és mindössze két játékot engedélyezett a teljesen alárendelt szerepet játszó Gasquet-nak.

 

A délután első mérkőzésén a másik spanyol, Feliciano Lopez gondoskodott arról, hogy a következő körben spanyol rangadót láthasson a madridi publikum. Ugyanis a második számú spanyol játékos két szoros játszmában győzte le Stanislas Wawrinkát.

 

MADRID (2,27 MILLIÓ EURÓ), NEGYEDDÖNTŐ:
Rafael Nadal (spanyol) – Richard Gasquet (francia) 6:4 6:2
Geal Monfils (francia) – Andy Roddick (amerikai) 6:4 3:6 6:3
Feliciano Lopez (spanyol) – Stanislas Wawrinka (svájci) 6:4 6:4

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu