Nadal törlesztett Bangkokért

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 12. 15:58
A bréklabdák kihasználásával meggyűlt a baja, de így is simán, 6:3, 6:2-vel ment tovább Rafa Nadal a sanghaji Masters (3.24 millió dollár, keménypálya) második fordulójában szerdán, honfitársa, Guillermo García-López ellen. A nyolcaddöntőben a német Florian Mayer lesz a riválisa.


Nem ismétlődött meg a tavalyi, bangkoki csoda a Nadal-García-López meccsen, akkor egészen elképesztő körülmények között győzött az elődöntőben a kevésbé neves spanyol. 27 bréklabdából 25-öt hárított, s szetthátrányból tudott fordítani úgy, hogy a második játszmát rövidítésben nyerte, a harmadikat pedig az egész meccsen először kiharcolt bréklabdája értékesítésével. Akkor ütköztek meg utoljára.

Most az első szett egy kicsit az ominózus találkozót idézte, kilencből nyolcszor hárított az albacetei, de egyszer nem sikerült neki, és ez elég volt a részsikerhez Nadalnak.

A folytatásban rögtön brékelt a salakkirály, s bár hagyta visszajönni a lépéshátrányból García-Lópezt, de csak azért, hogy aztán lemossa a pályáról. A remek formában lévő Florian Mayerrel szemben már nem lesz ilyen könnyű dolga.

ATP 1000 SHANGHAI ROLEX MASTERS
SANGHAJ, 3.24 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Férfi egyes, a legjobb 16 közé jutásért
Nadal (spanyol, 1.)-García-López (spanyol) 6:3, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Roger Federer helyére tör az ifjú skót
A trónról már letaszította Roger Federert Rafael Nadal, de a svájci most a dobogóról is lecsúszhat. Az augusztus közepe óta huszonkét meccséből huszonegyet megnyert Andy Murray a hagyományos világranglistán még a bázeli mögött...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu