Nadal öt meccslabdát hárítva nyert!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 11. 20:20
Világszenzáció az, amit Rafael Nadal a Párizsi ATP 1000-es torna 2. fordulójában a szintén spanyol Nicolas Almagróval szemben művelt. A világ második legjobb teniszezője előbb 3:6, 5:6, 0-40-es állásnál öt meccslabdát hárítva egyenlített, majd a döntő szettben 3:5-ről fordított, végül pedig 3 óra 14 perc alatt győzött! Ezt csak a legnagyobbak tudják...


PÁRIZSI FEDETTPÁLYÁS ATP-TORNA, 2 750 000 euró, 2. FORDULÓ:
Nadal (spanyol, 2.)-Almagro (spanyol) 3:6, 7:6 (7-2), 7:5
Gonzalez (chilei, 10.)-Isner (amerikai) 7:5, 7:6 (7-3)
Del Potro (argentin, 5.)-Szafin (orosz) 6:4, 5:7, 6:4
Söderling (svéd, 9.)-Karlovic (horvát) 6:4, 7:6 (8-6)
Clement (francia)-Haas (német, 16.) 5:7, 6:3, 7:6 (10-8)
Djokovics (szerb, 3.)-Monaco (argentin) 6:3, 7:5
Robredo (spanyol, 14.)-Berdych (cseh) 6:4, 6:4

Természetesen Nadal volt az esélyesebb, ám az első két szettben csodát tett a rivális, aki tulajdonképpen lelőtte őt a pályáról. Az amúgy láthatóan beesett arcú, kissé sápadt, csontvékonyra fogyott korábbi világelső csak szenvedett, erőtlenül és sokszor pontatlanul teniszezett. Rossz volt nézni.

Az első szettben Almagro végig kézben tartotta a játék irányítását, két bréklabdát is hárított, míg Nadalnak ez egyszer sem sikerült. Almagro öt ászt ütött, lenyűgözően játszott és 6:3-ra nyerte az első játszmát.

A második szett izgalmasabban alakult. Fej-fej mellett haladtak a felek, mindketten hárítottak négy-négy bréklabdát is. Almagro 5:5 után vette el Nadal szerváját és a következő játékban 5 mérkőzéslabdához jutott, az utolsóhoz tizedik ásza segítette hozzá.

Már 40-0 volt oda, mi több, Almagro adogatott: legyintettek a Nadal-hívek, és ekkor még a zseni sem adott volna magának egy fabatkányi esélyt sem. Almagro duzzadt a magabiztosságtól, saját teljesítményét elismerően csapott a levegőbe - zsebben érezte a továbbjutást és élete talán legnagyobb skalpját.

Egy teniszmeccs azonban akkor ér véget, amikor az utolsó poén is a helyén van - nos, ez csak nem akart megszületni, Nadal visszajött 6:6-ra. Ámult mindenki. Ezek után a tiebrékben a lélektani előnyben lévő mallorcai teniszező uralta a pályát, 7:6-ra Nadal nyerte meg a második szettet.

A döntő játszmában ugyanakkor Almagro újított, kétszer is elvette ellenfele szerváját. Ám Nadal nem véletlenül a világ második teniszezője, nem adta fel és végül 7:5-re megnyerte a harmadik szettet.

A ritkán látható nagy drámát hozó találkozón mindkét sportoló teljesítménye példaértékű és elismerésre méltó volt. A két teniszező nagyszerű meccset játszott - a végén pedig helyet cserélt: az egyik a pokolba hullott alá, a másik a mennyországba emelkedett fel... 

Hősünk újabb honfitárssal, Robredóval játszik a következő körben. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu