Nadal-Murray döntő 2,5 év után

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 8. 10:47
A 2009-es Indian Wells-i Masters óta először játszhat döntőt Rafa Nadal és Andy Murray, miután mindketten két szettben kvalifikálták magukat szombaton a tokiói ATP-torna (1.1 millió dollár, keménypálya) fináléjába. A salakkirály az amerikai Mardy Fisht, a brit kedvenc a spanyol David Ferrert intézte el a legjobb négy között.


A címvédő Nadal ellen nem sokra ment a szerva-röpte játékáról híres amerikai, csak 5:5-ig tartotta a lépést, s a szett elvesztése rendesen megviselhette, mert a folytatásban egymás után öt gémet veszített, s a korábbi világelső 6:1-gyel le is zárta a mérkőzést.

Nadal először lépett pályára az ATP Touron a Novak Djokovics ellen elveszített US Open-döntő óta, s az az Andy Murray lesz a riválisa, aki megakadályozta, hogy spanyol házi döntőt rendezzenek a japán fővárosban (Ferrert verve 6:2, 6:3-ra).

Murray lehengerlő volt szombaton, topformában várja az összecsapást, elég az hozzá, hogy Bangkokban sem talált legyőzőre a múlt héten.

A két csillag egymás elleni mérlege erősen Nadal felé billen (13-4), ám keménypályán már nem ilyen egyértelmű a spanyol dominanciája (6-4). A 2009-es döntő óta nyolcszor is talákoztak, ebből ötször Grand Slamen, Murray a legnagyobb sikerét a 2010-es Australian Openen könyvelhette el a párharcban.

ATP TOKIÓ, RAKUTEN JAPAN TENNIS OPEN, 1,1 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Nadal (spanyol, 1.)-Fish (amerikai, 4.) 7:5, 6:1
Murray (brit, 2.)-Ferrer (spanyol, 3.) 6:2, 6:3
ATP PEKING, CHINA OPEN, 3,34 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Cilic (horvát)–Ljubicic (horvát) 6:4, 6:3
Tsonga (francia, 1.)–Berdych (cseh, 3.) később

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vége az olasz szépség menetelésének
Agnieszka Radwanska vetett véget az olasz Flavia Pennetta menetelésének a pekingi WTA Grand Prix (4.5 millió dollár, keménypálya) elődöntőjében, a lengyel lány két szettben győzedelmeskedett, és a döntőben azzal az Andrea...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu