Nadal meghódította Cincinnatit is

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 18. 20:35
Rafael Nadal és John Isner utoljára 2011-ben találkozott egymással, amikor a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros első körében vívtak egy ötszettes, maratoni csatát. A nagy küzdelem ezúttal sem maradt el, a spanyol az 5,2 millió dollár összdíjazás cincinnati keménypályás tenisztorna döntőjében két nagyon szoros szettben, hosszabbításban újra diadalmaskodott, ezzel idén már ötödik ATP-1000-es tornagyőzelmét szerezte.


 

Rafael Nadal fő riválisai - Novak Djokovics, Roger Federer és Andy Murray - már a legjobb nyolc között kiestek Cincinnatiben, a keménypályás tenisztorna negyeddöntőiben, így a spanyolnak még a szokásásonál is jobban megnőttek az esélyei az újabb, idei ötödik ATP-1000-es tornagyőzelmére.

A döntőben az amerikai John Isnerrel került össze, akivel utoljára 2011-ben találkozott a Roland Garros első körében, és vívott öttszettes csatát. Ezúttal ugyan két játszma is elég volt a finálé megnyeréséhez, igaz, mindkettő a lehető letovább húzódott, és csak hosszabbításban dőlt el.

A meccs 1 óra 54 percig tartott, és bár az ászok versenyét végül Isner nyerte 11-7-re, az első szervákat Nadal használta ki jobban, ellenfele pedig háromszor vehette volna el az adogatását, de a spanyol mindhárom bréklabdát hárította.

Nadal ezzel a sikerrel sorozatban 15. győzelmét aratta keménypályán, és beállította a jelenlegi világelső Novak Djokovics rekordját azzal, hogy egy éven belül ötödik ATP-1000-es verenyén diadalmaskodott.

5,2 MILLIÓ DOLLÁR ÜSSZDÍJAZÁSÚ KEMÉNYPÁLYÁS TENISZTORNA, CINCINNATI
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ:
Rafael Nadal (spanyol, 4.) - John Isner (amerikai) 7:6 (10-8), 7:6 (7-3)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu