McEnroe: Nadal és Federer mindenki előtt

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 4. 15:32
Nem lesz változás a teniszsport csúcsmezőnyében, legalábbis ezt állítja az amerikai legenda, John McEnroe. A legendás klasszis úgy véli, az „üldözők” közül senki sem veszélyezteti Rafael Nadal és Roger Federer pozícióját, a spanyol és a svájci fenomén még sokáig uralhatja a legnagyobb versenyeket.


 

Sőt! Az egykori világelső nagyobb távlatokban is gondolkodott, újabb magaslatokra „küldte” napjaink két legkiválóbb játékosát.

„Federer és Nadal a valaha élt két legjobb teniszező!” – jelentette ki McEnroea, aki a hongkongi bemutatóverseny kapcsán állt az újságírók elé.

Az egyéni Grand Slam-trófeák tekintetében Federer (16) az első, míg Nadal (9) a hetedik helyen áll, de a spanyol rohamosan tört előre. Tavaly három diadalt aratott, több ikont is megelőzött. A 2010-es Australian Openen pedig a svájci sztár nyert, így a duó „kisajátította” a tavalyi évadot.

De sokkal beszédesebb adat, hogy 2003 óta csak Andy Roddick 82003. US Open), Gaston Gaudio (2004: Roland Garros), Marat Szafin (2005: Australian Open), Novak Djokovics (2008: Australian Open) és Juan Martin del Potro (2009: US Open) „ékelődött” közéjük.

„Látok kiváló teniszezőket, akik megszorítják a két nagyszerű játékost! De nem érzem úgy, hogy bármelyikük is áttörné az akadályokat és Grand Slamet nyerhetne. Nincs okom arra, hogy azt feltételezzem, Federer és Nadal néhány éven belül már nem lesz a legjobbak között” – tette hozzá McEnroe, aki 7 GS-viadalon diadalmaskodott egyesben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal-Federer 1-0
Rafael Nadal sikerrel kezdte 2011-et, ráadásul legnagyobb riválisát, Roger Federert győzte le az abu-dzabi meghívásos bemutató tenisztorna döntőjében újév napján....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu