„Lezárulhat a Federer-Nadal korszak”

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 15. 11:24
Hamarosan lezárul a Roger Federer és Rafael Nadal dominanciája által fémjelzett korszak, rövid időn belül új uralkodói lesznek a férfi tenisznek. Erre Andy Murray-nek van a legnagyobb esélye, de Novak Djokovics és Juan Martin Del Potro is veszélyes lehet a svájci és a spanyol zsenire. Erről a fehér sport legendás amerikai képviselője, Andre Agassi beszélt, aki azért nem írja le Federert és Nadalt sem.


„Valószínűleg mostanában változik a helyzet a legjobbak körében. A két topsrác egyre jobban teret veszít Djokoviccsal, Murray-vel és Del Potróval szemben” – mondta Agassi, aki mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte pályafutása során, összesen nyolc diadalt aratott a kiemelt versenyeken.

Andre Agassi  



A 2006-ban visszavonult zseni szavait támasztja alá az idei szezon néhány tornája is, pedig a melbourne-i GS-viadalt Nadalt, míg a Roland Garroson és Wimbledonban Federer győzött. A svájci zseni ezzel már világcsúcsot jelentő 15 Grand Slam-elsőségnél jár. A US Openen aztán Del Potro a legjobb négy között a spanyol, míg a fináléban a svájci klasszist múlta felül.

Nadal szezonja amúgy sem az igazi, hiszen Párizsban és Wimbledonban is címvédő volt, de az idén esélye sem volt a sikerre. Ennek legfőbb oka, hogy huzamosabb ideje bajlódik a térdéval, hónapokat hagyott ki…

„Federer még újabb nagy dolgokra képes, de kora miatt egyre kevesebb az esélye az uralkodásra – jegyezte meg Agassi, utalva arra, hogy a kétgyermekes családapa már 28 esztendős. – Nadalnál a térdsérülés okozhat jelentősebb problémát. Ki kell kúrálnod, de ez egyáltalán nem könnyű. Úgy érzem, most már pályafutása végéig együtt kell élnie ezzel a gonddal.”

Az amerikai sportember arra is vállalkozott, hogy megtippelje, ki válthatja Federert a tenisztrónon.

Andy Murray  



„Valószínűleg Murray lesz az. Tehetsége alapján számos Grand Slam-tornát nyerhet. Ha összehasonlítom a játékát a többiekével, akkor azt látom, hogy rendelkezik a nagy győzelmekhez szükséges tudással. Bárki ellen nyerhet bármilyen felületen” – jegyezte meg Agassi.

A 22 éves skót klasszis tavaly a döntőig menetelt a US Openen, de kikapott Federertől. Azóta „csak” Masters-versenyeket nyert, az idén Miamiban Djokovicsot, Montrealban Del Potrót múlta felül. Indian Wellsben azonban simán kikapott 6:1, 6:2-re Nadaltól.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu