„Ideje lenne befedni az Arthur Ashe-t”

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 12. 12:24
John McEnroe egyre türelmetlenebb, a teniszsport amerikai legendája nehezen viseli, hogy az eső miatt már másfél napos „hátrányban” van az év utolsó Grand Slam-tornája, a New York-i US Open. A napjainkban már szakkomentátorként is tevékenykedő sportember úgy véli, az amerikai szövetség megalomániája miatt nem lehet játszani az Arthur Ashe Stadionban, ugyanis az 1997-ben átadott arénát nem lehet befedni. Pedig bő egy évtizeddel ezelőtt lett volna rá lehetőség, de akkor az USTA inkább arra törekedett, hogy közel 23 ezer férőhelyet alakítson ki.


McEnroe úgy véli, szégyenteljes dolog, hogy az időjárás megakadályozhatja a találkozók lebonyolítását, pedig „csak” arra lenne szükség, hogy viszonylag gyorsan be lehessen fedni a legnagyobb stadiont, mint ahogyan azt az idei évtől kezdve már Wimbledonban is megtehetik a rendezők. Az eső csütörtökön a korábbi világelső spanyol Rafael Nadal és a chilei Fernando Gonzalez meccse közben „töröltette” a programot, a pénteki műsort pedig teljes egészében elmosta. Emiatt 2008-hoz hasonlóan idén is csak hétfőn játszhatják le a férfi egyes döntőjét, ha egyáltalán…


„Mintha agyatlanok lettek volna az USTA illetékesei: a centerpálya befedése helyett úgy döntöttek, inkább a világ legnagyobb teniszstadionját építik meg. Pedig ugyanilyen költséggel egy kisebb, de befedhető pálya is megvalósulhatott volna” – mondta McEnroe az 1997-ben átadott Arthur Ashe Stadionról.

Az 50 éves sztár állítja, annak idején lobbizott az időjárás viszontagságainak ellenálló létesítményért, de süket fülekre talált. Állítólag az US Open illetékesei tavaly tanulmányt készíttettek egy 100 millió dolláros költségvetésű átalakításról, de azóta sem készült olyan tervezet, amely befedhetővé tenné az Arthur Ashe-t.

Pedig hamarosan már csak a US Openen nem lesz „sportcsarnokká” átalakítható centerpálya, ugyanis az Australian Open és Wimbledon után most már a Roland Garrosra is tervezik ezt.


„Azt volt az ötletem, hogy ne csak akkor legyen befedhető a pálya, amikor esik, hanem az év többi hónapjában is. Így teniszakadémia is működhetne itt, a srácok szívesen jönnének a létesítménybe. De más módon is hasznosíthatnánk a létesítményt: rock-koncertekkel is bevételhez jutnánk, amellyel a gyerekeket támogathatnánk” – tette hozzá John McEnroe.

A klasszisok helyett az eső volt az úr New Yorkban  

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu