Hazai kedvenccel rajtol a párbajsorozat

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 20. 16:28
Michael Jackson ötven londoni koncertjének elmaradása komolyan megrendítette a futurisztikus O2 Aréna üzemeltetőit, de a szervezők már a wimbledoni bajnokság idején tudhatták, hogy novemberben a világ nyolc legjobb férfi teniszezőjének küzdelme garantált kasszasiker lesz. A vasárnap kezdődő verseny parádés szereposztással kezdődik: a világelső Federer a spanyol Verdascóval, a britek üdvöskéje, Murray az argentin Juan Martín del Potróval találkozik.


 

Újra elszabadulhat a Murray-mánia, hiszen a világranglista-negyedik skót, hat hét kihagyás után visszatérve, megnyerte a valenciai Grand Prix-t és most a Mesterek Tornáján szeretne a csúcsra érni, ráadásul hazai pályán. „Nagyszerű lesz. Az O2 Aréna lenyűgöző, párszor már jártam ott, és fantasztikus a hangulata. A szezonzárón szereplő teniszezők a világ legjobbjai és ez izgalmas versenyt ígér. Remélhetőleg én is jól teljesítek majd. Jó dolog, hogy otthon lehetek. Úgy tudom, több mint 250 ezer jegy elkelt már és a szurkolók támogatásában nem kételkedem” - nyilatkozta Andy Murray.

A skót teniszező hat ATP-versenyt nyert eddig az idén, nem kétséges, most is figyelni kell a 22 éves tehetségre. Első ellenfele az argentin Juan Martín del Potro lesz, aki szintén jó évet tudhat maga mögött. Roger Federer ellen győzött szeptemberben a US Open döntőjében, s ezzel megszerezte első Grand Slam-címét.

A világelső Roger Federer már négyszer győzött az idény hagyományosan utolsó egyéni viadalán. Az idei első csoportmérkőzését a világranglista-nyolcadik Fernando Verdasco ellen játssza. Összesen háromszor találkoztak eddig és valamennyiszer Federer örülhetett a végén. Utoljára tavasszal, Indian Wellsben mérkőztek és 6:3, 7:6 lett a svájcinak.

A Mesterek Tornája címvédője, Novak Djokovics kirobbanó formában van, az utóbbi hetekben három versenyen, a pekingi, a bázeli és a párizsi tornán is győzött. A tavalyi, sanghaji Mesterek Tornáján öt mérkőzésből négyet megnyert, a döntőben Nyikolaj Davigyenkót intézte el, 6:1, 7:5-re. Az idei sorozatot az orosz ellen kezdi a szerb klasszis.

A mallorcai Rafael Nadal a svéd Robin Söderling ellen mutatkozik be. Ők az idén májusban, a Rolland Garroson találkoztak utoljára, ahol a skandináv szinte lelőtte az akkor még világelsőt a pályáról. Nadal azóta sem nyerte vissza régi formáját, de Párizsban mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban teniszezett, mígnem az elődöntőben beleszaladt az ellenállhatatlan Djokovicsba. A spanyol matematikailag akár vissza is foglalhatja a trónt, és 2008 után másodszor is világelsőként zárhatja az évet, de erre igazából nem sok esélye van.

A Mesterek Tornája az egyetlen csoportmérkőzéses ATP-verseny. Murray szerint ez biztosítja a felejthetetlen élményt a nézők számára. „Az első meccstől kezdve a világ legjobb nyolc játékosa fog teniszezni egymás ellen, ami az év többi részében nem történhet meg. Először Sanghajban éltem át ezt, és szuper volt. Remélem, az idén is jó leszek”- tette hozzá a skót teniszező.

November 22.
Center pálya
[4] A Murray (brit) vs [5] J del Potro (argentin)
[1] R Federer (svájci) vs [7] F Verdasco (spanyol)

November 23.
Center pálya
[2] R Nadal (spanyol) vs [8] R Soderling (svéd) 
[3] N Djokovics (szerb) vs [6] N Davigyenko (orosz)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu