Federer Párizsban száguldott át Monacón

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 11. 19:14
Roger Federer nagyon könnyedén, mindössze 1 óra 24 perc alatt robogott át Juan Monacón a párizsi ATP 1000-es torna negyeddöntőjében. A svájcinak ez volt a 800. győzelme a Touron, szombaton pedig a hullafáradt Murray-verő Tomas Berdychhel méri össze erejét a döntőért.


 


ATP PÁRIZS, 2,227 MILLIÓ EURÓ, FEDETT PÁLYA, NEGYEDDÖNTŐ:
Federer (svájci, 3.)-Monaco (argentin) 6:3, 7:5

A US Open után ezúttal sem adott fikarcnyi esélyt sem argentin ellenfelének az egykori világelső, aki első meccslabdáját stílszerűen ásszal ütötte be. Kettejük különversenyében Federer ezzel a sikerével már négy-nullra vezet.

Pedig jól kezdte a találkozót a dél-amerikai, már a harmadik játékban elvette ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját és 3:1-re elhúzott. Federer gyorsan eszmélt, megrázta magát, majd öt gémet nyerve 6:3-mal abszolválta a szettet.

A második játszmában Federer 5:5-ig várt a végső támadásra, ekkor brékelt, onnan pedig már nem volt kegyelem. A csillag 800. sikerét aratta, a meccs után elismerte, hogy messze volt csúcsformájától, de "2011. 11. 11.-én elérni ezt a szép számot, na az valami!"

Csak a rend kedvéért: Novak Djokovics vállsérülésre hivatkozva ki sem állt a Jo-Wilfried Tsonga elleni negyeddöntőre.

A TÖBBI NEGYEDDÖNTŐ:
Tsonga (francia, 6.)- Djokovics (szerb, 1.) - Djokovics sérülés miatt feladta retired
Berdych (cseh, 5.)-Murray (brit, 2.) 4:6, 7:6 (7-5), 6:4
Ferrer (spanyol, 4.)-Isner (amerikai) később

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Murray kizuhant, Federer bizakodhat
Gigászi és rendkívül izgalmas csatában, 3 óra 12 perces öldöklő küzdelemben győzött három szettben Tomas Berdych a párizsi ATP 1000-es torna negyeddöntőjében. Az áldozat a skót Andy Murray volt, aki harmadszorra vesztett a cseh...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu