Federer jól szórakozik a Garroson

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 28. 16:00
Valamennyi nagyágyú gond nélkül verte aktuális ellenfelét a Roland Garros pénteki játéknapján. A férfiaknál Roger Federer a legjobb 16 közé jutott, az alsó ágon Rafael Nadal és Novak Djokovics a harmadik körbe került. A nőknél Serena Williams két játékot engedélyezett a Czink Melindát kiejtő Julia Görgesnek, míg nővére, Venus búcsúztatta, a tavalyi elődöntős Dominika Cibulkovát, továbbment a négyszeres bajnok Justine Henin is.


Federer a második körös mérkőzéséhez hasonlóan lassan lendült játékba, a selejtezőből indult Julian Reister egészen 4:4-ig tartotta a lépést a világelsővel. Ekkor a svájci sebességét váltott, sorozatban kilenc játékot nyert, nyerők sorozatát ütötte, és úgy nyerte meg a második felvonást 18 perc alatt 6:0-ra, hogy a német első szerváinak 85 százalékát beütötte.

A harmadik játszmára az első kiemelt adogatójátéka akadozott, de az alapvonalról ennek ellenére könnyedén irányított és másfél óra alatt látványos teniszt bemutatva lépett elsőként a férfiak mezőnyében a 16 közé. Ellenfele vagy honfitársa, Stanislas Wawrinka, vagy a hazai kedvencet, Gael Monfilst maratoni csatában kiejtő Fabio Fognini lesz.

Nadalra az ATP-tornákon először az idén szereplő, balkezes, világranglista-44. Horacio Zeballos várt. Az argentin mindent megpróbált, több nyerőt ütött a spanyolnál, de képtelen volt felvenni a salakkirály erőteniszével a versenyt. Hat bréklabdájából egyet tudott értékesíteni és nem tudta megnehezíteni a salakon idén négy tornán veretlen második kiemelt dolgát. Nadal 1 óra 44 perc alatt lépett a legjobb 32-be.

Játéka nem tökéletes, de javuló formát mutat a Roland Garros előtt betegség miatt utoljára Belgrádban pályára lépő Novak Djokovics. A szerbet kemény, két és félórás küzdelemre kényszerítette a japán Nishikori Kej, de szettet nem tudott elvenni tőle. Továbblépett a tavaszi salakszezonban brillírozó David Ferrer is.

Andy Murray noha a harmadik szettet 6:0-ra elvesztette, négy játszmában legyőzte a ciprusi Markosz Bagdatiszt, így biztosította helyét a 3. fordulóban.

Reuters
Venus veszélyes ellenfelet győzött le, és már a 16 között van Fotó: Reuters

A nőknél a világelső Serena Williams sietős hangulatában volt, alig 51 perc alatt két játék elbukásával, négy önhibát vétve búcsúztatta azt a Julia Görgest, aki az első körben Czink Melinda útját állta. Papíron sokkal nehezebb dolga volt nővérének, Venusnak, akire a tavalyi elődöntős, Dominika Cibulkova várt. A szlovák szokásához híven alig-alig hibázott, azonban a salakon az utóbbi években szenvedő amerikai erőteniszével nem tudott mit kezdeni, így a rangadóból sima kétjátszmás Venus-győzelem lett.

A Roland Garros négyszeres bajnoka, az idén visszatért Justine Henin 23 önhibát vétett a cseh Zakopalova ellen, de a visszafogott teljesítmény is elegendő volt a harmadik körbe jutáshoz.

ROLAND GARROS 2010, PÉNTEK, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK:
Férfiak, 3. forduló
Federer (svájci, 1.)-Reister (német) 6:4, 6:0, 6:4
2. forduló
Nadal (spanyol, 2.)-Zeballos (argentin) 6:2, 6:2, 6:3
Djokovics (szerb, 3.)-Nisikori (japán) 6:1, 6:4, 6:4
Ferrer (spanyol, 9.)-Malisse (belga) 6:2, 6:2 2:0-nál Malisse feladta
Hewitt (ausztrál, 28.)-Istyomin (üzbég) 1:6, 6:3, 6:4, 2:6, 6:1
Murray (brit, 4.)–Bagdatisz (ciprusi, 25.) 6:2, 6:3, 0:6, 6:2
Nők, 3. forduló
V. Williams (amerikai, 2.)-Cibulkova (szlovák, 26.) 6:3, 6:4
Kirilenko (orosz, 30.)–Kuznyecova (orosz, 6.) 6:3, 2:6, 6:4
Gyementyjeva (orosz, 5.)–Wozniak (kanadai) 6:7, 6:3, 6:4
2. forduló
S. Williams (amerikai, 1.)-Görges (német) 6:1, 6:1
Henin (belga, 22.)-Zakopalova (cseh) 6:3, 6:3
Sarapova (orosz, 12.)-Flipkens (belga) 6:3, 6:3
Bartoli (francia, 13.)-Sanchez (spanyol) 7:5, 6:2

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu