Federer egyre közelebb a triplázáshoz

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 18:32
Könnyed játékkal jutott be a fináléba Roger Federer a szülővárosában, Bázelben zajló 891 ezer euró összdíjazású férfi tenisztornán. Legutóbbi áldozata a spanyol Feliciano Lopez volt, akit 6:3, 6:2-re vert meg a legjobb négy között. A vasárnapi döntőben az argentin David Nalbandian lesz az ellenfele, aki honfitársát, Juan Martin Del Potrót verte 6:4, 6:4-re.


 

FÉRFI TENISZTORNA, BÁZEL, ELŐDÖNTŐ:
Federer (svájci, 1.) – Lopez (spanyol) 6:3, 6:2
Nalbandian (argentin, 2.) – Del Potro (argentin, 3.) 6:4, 6:4
A döntőben:
Federer-Nalbandian

 

A svájci sztár az elmúlt két esztendőben már győzni tudott hazájában, és nagy esélye van arra, hogy sorozatban harmadszor is diadalmaskodjon abban a városban, ahol 27 évvel ezelőtt született.

 

Az első körben a korábbi világelső az amerikai Bobby Reynoldsot meglepően küzdelmes összecsapáson verte három játszmában, majd hasonlóan nehéz meccset vívott a finn Jarkko Nieminen ellen is. A skandináv játékos kétszer is rövidítésre kényszerítette nagyobb klasszist képviselő riválisát. Az olasz Simone Bolelli elleni, negyeddöntőbeli mérkőzés már úgy zajlott, ahogy az elvárható egy tizenháromszoros Grand Slam-győztestől: lemosta a pályáról az olaszt.

 

A legjobb négy között az a Feliciano Lopez várt rá, aki két kiemelt, egyaránt az Egyesült Államokból származó teniszezőt is búcsúztatott Svájcban. Ugyanis sem Mardy Fish, sem James Blake nem jelentett akadályt a világranglista 39. helyén álló spanyolnak.

 

Az első szettben már látszódott, hogy ezúttal nem lesz ennyire könnyű dolga az ibériainak. Federer nyolc ászt ütött be és kétszer is hárítani tudta ellenfele bréklabdáját, így az első játszmát 6:3-ra hozta.

 

A folytatás sem hozott nagy változást, a svájci világsztár továbbra is remekül szervált, többek között még hét ászt is beütött Lopeznek. Kétszer sikerült elvennie a spanyol adogatójátékát, és végül simán, 6:2-re hozta a második szettet is.

 

A döntőben régi nagy ellenfele, mumusa, az argentin David Nalbandian vár rá. A dél-amerikai teniszező honfitársát, Juan Martin Del Potrót verte 6:4, 6:4-re a négy között, így akár arra is megvan a lehetősége, hogy kiegyenlítse Federer elleni mérlegét.

 

Azt a mérleget, amely szerint az egymás elleni mérkőzéseiken a svájci 9-8-ra vezet. Idén még csak egyszer találkoztak, a Mestersorozat Monte-Carló-i állomásán. Akkor Federer győzött 5:7, 6:2, 6:2-re.

 

Sőt! 2002-ben Bázelben is találkoztak már egyszer. Akkor az elődöntőben az argentin három szettben felülmúlta a hazai pályán szereplő ellenfelét, aki vasárnap délután revánsot vehet rajta.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu