Federer, az elegáns mókamester

Szerző: Siklós Erik, MelbourneLétrehozva: 2013. január 12. 03:51
Akár találós kérdés is lehetne: Roger Federer, Serena Williams, Novak Djokovics, Viktoria Azarenka, Jo Wilfried Tsonga és Ana Ivanovics egyszerre egy pályán, ráadásul a Rod Laver arénában, mi az? Nem, nem szakszervezeti ülést tartottak a legjobb teniszezők. Az Australian Open rajtja előtti szombaton rendszeresen gyereknapot rendeznek a Melbourne Parkban. A jövő szurkolói, játékosai (a szüleikkel együtt) ingyen mehetnek be a szezon első Grand Slam versenyének a helyszínére, ahol a szórakoztató, kreatív programok csúcspontja, amikor a centeren kicsit gáláznak, kedvesen bohóckodnak a nagyok, a sztárok. Federer például beállt labdaszedőnek, Djokovics és Serena Williams táncolt, nem is akárhogy.


Egy hasonló szereposztású produkció a világ bármely más pontján dollármilliós vállalkozás lenne. Melbourne-ben már hagyománya van annak, hogy a közönség legnagyobb kedvencei ingyen szórakoztatják a gyerekeket egy félórás show keretében. Szombat koradélután a háló egyik oldalán Roger Federer, Jo Wilfried és Victoria Azarenka alkotott csapatott, a másikon Serena Williams állt össze két szerbbel, Novak Djokoviccsal és Ana Ivanoviccsal. A legviccesebbek, a leglátványosabbak azok a labdamenetek voltak, amikor páros helyett három a három ellen parádéztak. Federer ezt is a szokásos könnyedséggel, eleganciával adta elő, de nem okozott gondot neki, hogy a hálónál térdelve labdaszedőt játsszon a pihenőidejében. Novak Djokovics született szórakoztatóként teniszezett, nagyokat nyögött és érezte, mi kell a gyerekeknek. Jó mulatság volt, mindenki élvezte. Így kell hosszútávra tervezve népszerűsíteni egy sportágat, annak kiemelkedő bajnokságát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Arn Gréta főtáblás, Babos döntőt bukott
Hatalmas csatában, szinte végig hátrányban teniszezve, 2 óra 55 perc alatt 6:4, 5:7, 6:4-re megnyerte harmadik mérkőzését az Australian Open selejtezőjében Arn Gréta és így a 128-as főtáblára jutott. A világranglistán 219....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu