Arn Gréta főtáblás, Babos döntőt bukott

Szerző: Siklós Erik, MelbourneLétrehozva: 2013. január 12. 07:30
Hatalmas csatában, szinte végig hátrányban teniszezve, 2 óra 55 perc alatt 6:4, 5:7, 6:4-re megnyerte harmadik mérkőzését az Australian Open selejtezőjében Arn Gréta és így a 128-as főtáblára jutott. A világranglistán 219. horvát Tereza Mrdeza sokkal keményebb ellenfélnek bizonyult, mint az eddigi eredményei alapján várható volt. A 22 éves lány mérkőzését nem véletlenül szurkolta végig Roland Garros-bajnok honfitársa Iva Majoli. Arn Gréta pályafutása során hatodszor főtáblás Melbourne-ben, ami azt is jelenti, hogy három magyarért izgulhatunk a hétfőn kezdődő egyéni versenyben (Babos Tímea és Czink Melinda a világranglistás helye alapján az elitből indulhat). Babos Tímeának sajnos nem sikerült Grand Prix győzelemmel hangolnia az AO-re, mert a hobarti WTA-torna páros döntőjében, a luxemburgi Mandy Minellával az oldalán 6:3, 7:6-ra kikapott egy spanyol duótól.


Az első két játszmában Arn Gréta rendre egyből elbukta az adogatását, de gyorsan javított 2:1-re már ő vezetett. A folytatás változatosabban alakult. A nyitó szettben 5:2-je volt a magyarnak, aki nehezen találta az alapvonalról rendkívül labdabiztosan, pontosan teniszező horvátnak a gyenge pontját. Szerencsére 5:4-nél, amikor a tekintélyt parancsoló lábakon közlekedő Mrdeza az egyenlítésért adogatott, 30:30-nál előbb kettőshibát szervált, majd egy könnyű tenyeressel odaajándékozta a játszmát. Az efféle bakikra azonban nem nagyon építhetett a magyar és a második felvonásban már neki kellett kapaszkodnia 2:5-ről. A maratoni tízedik játékban játszmalabdát is hárítva, a tízedik fogadóelőnyét értékesítve csak utolérte a horvátot. Ekkor úgy tűnt, nála a lélektani előny, sokkal rutinosabb, mint 12 évvel fiatalabb ellenfele és sikerül fordítania, nem lesz döntő játszma. Jellemző Mrdeza elszántságára, harcosságára, hogy nem zuhant össze és ő nyerte a következő két gémet.

A 71 percig tartó játszma után kezdődhetett minden elölről! Arn kétszer is brékhátrányba került, 3:4-ről, az utolsó tizenhat pontból tizenkettőt megnyerve azonban győzött. A tapasztalat és a szív diadala volt ez. Arn Gréta tehát csatlakozott Babos Tímeához és Czink Melindához. Hétfőn, az Australian Open első napján csak Czink lép pályára, igaz neki a Rod laver arénában lesz jelenése az esti programban Ana Ivanovics ellen. Arn Gréta keddig regenerálódhat, akkor a 19 éves szlovák, a világranglistán 114. Jana Cepalova következik.

EXKLUZÍV KÉPEK MELBOURNE-BŐL ITT!

 

Babos: elmaradt tornagyőzelem
Garbine Muguruza és Maria-Tereza Torro-Flor nyerte a párosversenyt a 235 ezer dollár összdíjazású Moorilla Hobart International elnevezésű tornán, miután a szombati döntőben két szettben legyőzte Babos Tímeát és Mandy Minellát. A mérkőzés 1 óra 24 percig tartott. „Úgy érzem, hogy nyerhető meccs volt, pedig az ellenfél nagyon jól teniszezett – kezdte nyilatkozatát Babos. – Sajnos ma rosszul kezdtem, ez elbizonytalanított. A korábbi mérkőzéseken jobban teniszeztem. A röptékkel ma sem volt gond, de az alapvonajátékom ezúttal nem volt jó. Főleg a ritörnjeimmel lehetek elégedetlen. Annak viszont örülök, hogy döntőt játszottunk, így kezdtük a szezont. Jó, hogy ilyen sokat játszhattam, emellett sokat is gyakorolhattam. Lehet, hogy Melbourne-ben nem is lett volna lehetőség arra, hogy ennyit edzzek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer, az elegáns mókamester
Akár találós kérdés is lehetne: Roger Federer, Serena Williams, Novak Djokovics, Viktoria Azarenka, Jo Wilfried Tsonga és Ana Ivanovics egyszerre egy pályán, ráadásul a Rod Laver arénában, mi az? Nem, nem szakszervezeti ülést...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu