Elindult a címvédés felé Rafa Nadal

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 20. 16:11
Közel kétórás meccsen, papírforma-győzelemmel kezdett a címvédő, világranglista-vezető Rafa Nadal Wimbledonban a 33 éves, amerikai Michael Russell (91). ellen, az angol nyílt teniszbajnokság nyitó napján. A második körben egy újabb amerikaival, Ryan Sweetinggel mérkőzhet.


A hagyományoknak megfelelően a címvédő meccse nyitotta a center programját a Wimbledonban, tehát Rafa Nadalé, aki hetedszer indult az All England Clubban. Még egyszer sem kapott ki a mallorcai Grand Slamen első fordulójában, fel sem merült, hogy most törjön meg ez a sorozat.

A 33 éves amerikai derekasan küzdött, de ez is csak arra volt elég, hogy két szorosabb és egy sima szettben, 6:4, 6:4, 6:2-vel megadja magát.

Nadal 15 meccs óta veretlen, utoljára három éve, 2007-ben veszített a döntőben Federer ellen (2009-ben nem indulhatott). Björn Borg rekordjára tör Londonban, a svéd legenda három évben is elérte azt a bravúrt, hogy egymás után megnyerte a Roland Garrost és Wimbledont.

Egy a napokban tett Murray-nyilatkozat - miszerint egy Mourinhóval történt beszélgetés adott plusz lökést az angolnak - szolgáltatott apropót az újságíróknak arra, hogy megkérdezzék a világelsőt, kit tekint példaképének, vagy esetleg mesterének. Nadal úgy válaszolt: "Nincsenek és soha nem is voltak példaképeim. Magamban kell hinnem."

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)
GRAND SLAM, FŰ, 6,631 MILLIÓ FONT
Férfi egyes, 1. forduló
Nadal (spanyol, 1.)-Russell (amerikai) 6:4, 6:4, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal után a tető is bemutatkozott
Esős nappal kezdődött Wimbledon, ami szerencsét hozott a hatodik kiemelt Francesca Schavonénak, aki a szünet után - már tető alatt - kapott új erőre a veszélyes ellenfél ausztrál Jelena Dokic ellen. Hét és fél gémet játszottak...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu