Nadal után a tető is bemutatkozott

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 20. 19:56
Esős nappal kezdődött Wimbledon, ami szerencsét hozott a hatodik kiemelt Francesca Schavonénak, aki a szünet után - már tető alatt - kapott új erőre a veszélyes ellenfél ausztrál Jelena Dokic ellen. Hét és fél gémet játszottak fedett pályán, ez volt a negyedik ilyen alkalom a 2009-ben felavatott új centeren. Vera Zvonarjova is csak három szettben nyert. Két kiemelt máris kiszállt: Sahar Peer és Kaia Kanepi. A férfiaknál a brazil tehetség Thomaz Bellucci búcsúja a legnagyobb meglepetés.


A bemutatkozó címvédő Rafa Nadal mellett az ultramodern tetőszerkezet avanzsált főszereplővé az első játéknapon Wimbledonban, ahol tavaly megúszta zuhany nélkül a közönség, most azonban kora estére - ahogy arra számítani lehetett -  győzött az eső. 

A centeren ekkor éppen a Schiavone-Dokic ment ment, igazi csemege, az első szettben az olasz akrobatikus mozdulatait, és verthelyzetből szerzett, valószínűtlen pontjait csodálhattuk, a másodikban Dokic küzdő szellemét, ahogy leradírozza a pályáról ellenfelét. Döntő szett, egy-egynél jött az eső, s az 50 perces procedúra - mialatt befedték a borítást, lezárták a tetőszerkezetet, és ismét szabaddá tették a pályát - az itáliainak jött jobban, hamarosan a meccsért adogatott 5:3-nál, s négy bréklabdát is hárítva sikerrel járt.

Zahlavova vagy Wozniak ellen könnyebb dolga lehet majd. Ez volt a negyedik meccs itt fedett pályán, a nőknél a második. Az elsőt Szafina nyerte Mauresmóval szemben 2009-ben.

A programban Murray és Gimeno-Traver ütközete következik a fő szentélyben, érdekesség, hogy a brit kedvenc játszotta eddig a legemlékezetesebb meccset a tető alatt, Wawrinkát verte öt szettben, szintén tavalyelőtt.

A többi pályán persze áll a játék, tizenöt meccs szakadt meg kora este (köztük Verdascóé és Jankovicsé), 31 már véget ért, mielőtt megérkeztek volna az esőfelhők.

Nadal sikeréről már beszámoltunk, a férfiaknál a nagy ígéret is Raonic is továbbment, akárcsak Fish, Monfils, Gasquet és Wawrinka, mindanniyan három szettben. Elbukott a Madridban elődöntős brazil Bellucci, a 35 éves Schüttler volt a végzete.

A nőknál Schavonéhoz hasonlóan Zvonarjova is csak három szettben nyert. Két kiemelt máris kiszállt: Sahar Peer és Kaia Kanepi.  Venus Williams nagyszerűen kezdett az üzbég Amanmuradova ellen, kerek egy óra alatt, 6:3, 6:1-re győzött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elindult a címvédés felé Rafa Nadal
Közel kétórás meccsen, papírforma-győzelemmel kezdett a címvédő, világranglista-vezető Rafa Nadal Wimbledonban a 33 éves, amerikai Michael Russell (91). ellen, az angol nyílt teniszbajnokság nyitó napján. A második körben egy...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu