Djokovics mindent elvett Nadaltól

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 3. 17:46
Karrierje harmadik Grand Slam-győzelmét aratta Novak Djokovics Wimbledonban, miután 2 óra 48 perc alatt, 6:4, 6:1, 1:6, 6:3-ra legyőzte a címvédő Rafael Nadalt a vasárnapi férfi döntőben. A szerb szenzációs játékkal, megérdemelten szakította meg a spanyol 2007 óta tartó veretlenségét az All England Clubban, egyben zsinórban ötödször múlta felül riválisát. Djokovics 48-1-re javította idei mérlegét, és hétfőn először jelentős előnnyel a világranglista élére áll.


Fotó: Reuters
ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)
GRAND SLAM, FŰ, 6 631 000 FONT, DÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 2.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:1, 1:6, 6:3

"Életem legszebb napja ez a mai! - nyilatkozta a Wimbledonban először diadalmaskodott Novak Djokovics. Öröme érthető, hiszen a címvédő Rafa Nadal 2007 óta 20 mérkőzésen maradt veretlen az All England Clubban. Egészen mostanáig.

A meccs előtt kétesélyes csatáról volt szó, de a bukik inkább a spanyolt vélték esélyesebbnek. Ehhez képest az első két szett csak egy emberről, a szerb teniszzseniről szólt.

A nyitó játszmában a mallorcai 5:4-ig tudta tartani magát, ekkor jött Nole, aki egyetlen bréklabdáját könyörtelenül kihasználva került előnybe. A hiba megfogta Nadalt, olyannyira, hogy 4:4 után kilenc gémből csak egyet tudott megnyerni. Riválisa szinte megalázta (6:1-re hozta a második játszmát) - Djokovics onnan is nyerőket ütött, ahonnan nem is akart.

A harmadik szettre felszívta magát a spanyol, s a hatalmas pofonra szintén nagy pofonnal válaszolt. Nadal 6:1-es sikerével visszanyerte elveszettnek tűnt hitét. Újra nyíltnak tűnt a találkozó.

Az első két szetthez hasonlóan a negyedik felvonást is Djokovics kezdte, gyorsan hozta saját játékát, majd brékelt. Nadal azt a bizonyos fejszenyelet megfogván visszakapaszkodott, 0:2-ről egyenlített. Djokovics idegesnek tűnt, mégsem zuhant össze.

A szerb klasszis 4:3-nál újra elvette ellenfele, a kétszeres wimbledoni bajnok szervajátékát, a végén pedig kiszerválta, első meccslabdáját kihasználva örömittasan rogyhatott le a pályára. Djokovics olyannyira megörült, hogy tépett magának egy kis füvet, majd megette...

Tizenharmadik Grand Slam-fináléja nem hozott szerencsét Nadalnak, aki először vesztett döntőben Roger Federeren kívül mással szemben. Gilles Müller és Federer után Djokovics a harmadik, aki legyőzte őt Wimbledonban. Idén ötször találkoztak egymással, ezek közül mindegyiket a szerb nyerte, aki így 16-12-re javította mérlegét Nadallal szemben.

A döntő előtt is tudtuk, Djokovics hétfőtől pályafutása során először világelső, és most már wimbeldoni koronájától is megfosztotta legnagyobb vetélytársát. Ők ketten még nagyot fognak vívni az év végi világelsőségért.  

ŐK MONDTÁK:
Novak Djokovics: Nagyon nehéz megszólalni... Életem legszebb napja ez! Mindig arról álmodtam, hogy nyerek Wimbledonban, és ez most megadatott. Rafa a világ legjobb játékosa, a legutóbbi három wimbeldoni tornából kettőt megnyert, ráadásul Grand Slamen mindig megvert. Amikor te egy ilyen klasszissal találkozol, a legjobb oldaladat kell mutatnod. Úgy gondolom, még soha nem játszottam ilyen jól füvön, mint most.
Rafael Nadal: Először is gratulálok Nováknak a mai győzelméhez és a csodálatos szezonjához. Wimbledon egy különleges verseny, emlékszem, amikor 2008-ban először megnyertem ezt a tornát. El tudom képzelni, Novak mit érez most. Számára ez most egy nagyon különleges nap. 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu