Csoda Madridban! Nadal szettet veszített

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 15. 16:40
Csodával felérő eseményt hozott a madridi 2.853 millió euró összdíjazású tenisztorna elődöntője: Rafael Nadal természetesen győzött, de nem is ezért lepődött meg a közönség, ha egyáltalán. A spanyol salakkirály ugyanis elbukta az első szettet honfitársa, Nicolas Almagro ellen, de utána 6:2, 6:2-vel mutatta, esze ágában sincs kihagyni a vasárnapi finálét. A korábbi világelső idén még veretlen salakon, tizennégy sikernél jár, másodszor veszített játszmát.


 

ATP 1000-ES TORNA, MADRID, NEGYEDDÖNTŐ (2,853 MILLIÓ EURÓ, SALAK):
Nadal (spanyol, 2.)-Almagro (spanyol) 4:6, 6:2, 6:2

A két spanyol teniszező a szombati elődöntőt megelőzően ötször találkozott hivatalos versenyen, Almagro csak legutóbb, tavaly a párizsi fedett pályás tornán rabolt szettet. Ezúttal már az első felvonást elvetette Nadaltól, miután rendkívül agresszívan támadott. Almagro alaposan megfuttatta a korábbi világelsőt, az egyik sarokból a másikba kergette hatalmas alapütéseivel.

Nadalt picit meglepte a rivális taktikája, nagyon lerövidült, második adogatásai sem voltak igazán erősek. Érdekesség, hogy Almagro úgy húzott el 4:2-re, hogy csak egyszer hozta szervajátékát!

Az ex-világelső a nyitó szettben már nem tudott fordítani, de a folytatásra alaposan feljavult, átvette az irányítást. Almagro már közel sem volt olyan agresszív, mint korábban, így végül el is bukta a találkozót.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu