Budapestre jön Lendl, Berdych, Söderling

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 6. 16:26
Október 30-án igazi teniszünnepre kerül sor a Papp László Sportarénában, hiszen Budapestre érkezik a III. Tennis Classics elnevezésű gálára a korábbi világelső, Ivan Lendl, aki másfél évtizedes szünet után nemrég tért vissza, immár a szeniorversenyekre. Rajta kívül a szurkolók láthatják majd a svédek legendáját, Mats Wilandert, valamint honfitársát, a Roland Garroson tavaly és idén döntős Robin Söderlinget, továbbá az idei wimbledoni finalista Tomas Berdychet is! Természetesen hazai sztárokat is köszönthet a publikum, biztosan pályára lép Szávay Ágnes és Temesvári Andrea.


 

Lendl gerincsérülése miatt vonult vissza 1994-ben, azóta csak golfozott, valamint feleségével és öt gyermekével osztotta meg idejét. Az ostravai születésű, napjainkban Connecticut-államban (Goshen) élő sportember 19 alkalommal jutott egyesben Grand Slam-verseny döntőjébe, nyolc alkalommal nyert is. Az örökranglistán ezzel holtversenyben áll Rafael Nadallal, Andre Agassival és Jimmy Connorsszal. Először éppen huszonhat évvel ezelőtt Párizsban ünnepelhetett.

Lendl csak Wimbledonban nem került a csúcsra, kétszer játszott döntőt, de szettet sem nyert Boris Becker (1985) és Pat Cash (1987) ellen. A US Openen viszont mindmáig él a csúcsa, 1982 és 1989 között sorozatban nyolcszor döntőzött.

Az év végi Mesterek Tornáját ötször nyerte meg Lendl, ezzel holtversenyben vezeti az örökranglistát Pete Samprasszal. Az ostravai születésű ikon 146 ATP-versenyen volt finalista, 94 elsőséget gyűjtött.  

Profiként 1071 találkozót nyert, ezzel második Connors 1242 mögött,  291-et veszített. Összesen 270 hétig állt a világranglista élén, az örökranglistát csak Pete Sampras (286) és Roger Federer (282) előzi meg.

A jelenlegi világranglista ötödik helyén álló Robin Söderling egyesben öt versenyt nyert, de legnagyobb sikerének mégis a két párizsi döntőt tarthatja. Tavalyi menetelése során az addig a Roland Garroson verhetetlen Rafael Nadalt, míg idén a címvédő Roger Federert is legyőzte.

Tomas Berdych egy tornagyőzelemnél jár, idén a legjobb négyig jutott a Roland Garroson, éppen Söderling búcsúztatta. Wimbledonban pedig felülmúlta a negyeddöntőben a hatszeres bajnok Federert.

Mats Wilander alig egy évvel a nagy előd Björn Borg után, 1982-ben, mindössze 17 évesen nyerte meg a Roland Garrost. Jelenleg sportkommentátorként is dolgozik, további hat Grand Slam-sikerrel büszkélkedhet, s - akárcsak Lendl - Wimbledonban ő sem tudott eljutni a csúcsra.

Szávay Ágnes és Temesvári Andrea egy különleges pároscsata résztvevője lesz, a másik két főszereplő személye még titok.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu