Belgrádban Djoko az úr, jöhet Madrid!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 1. 18:48
Már idei ötödik tornagyőzelmét aratta a 2011-ben veretlen Novak Djokovics szülővárosában, Belgrádban, ahol a spanyol Feliciano Lópezt múlta felül a fináléban két szettben, közel kétórás meccsen. Ez volt a 27. győzelme sorozatban, tökéletesen sikerült bemelegítése Madridra, ahol Rafa Nadal skalpjára vadászik majd salakon. Estorilban Juan Martín Del Potro, Münchenben Nyikolaj Davigyenko lett a tornagyőztes.


Az első szett alatt kényelmetlenül érezhette magát a székében a mintegy ötezer szerb fanatikus, ugyan végig fej-fej mellett haladtak a felek, de López háromszor annyi bréklabdát harcolt ki (szám szerint hatot).

Mégsem sikerült elvennie a világranglista-második adogatását, a legközelebb 5-5-nél került ehhez, amikor lehetetlen helyzetből mentette ki magát Djoko egy szenzációs fonákütéssel. A rövidítésben meg is kapta a büntetését a spanyol. A belgrádi csillag nagyon felszívta magát, és a 5-1-re elhúzott, majd 7-4-gyel lezárta a szettet.

Az időnként szemerkélő esőben zajló találkozón a folytatásban már két bréket is feljegyezhettünk, a harmadik játékban lepte meg először ellenfelét Djokovics, majd a hetetikben két csúnya ki nem kényszerített hiba lett López végzete.

SERBIA OPEN 2011 - ATP WORLD TOUR 250
BELGRÁD, 373 EZER DOLLÁR, SALAK
Férfi egyes, döntő
Djokovics (szerb, 1.) F. López  (spanyol) 7:6 (7-4), 6:2

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu