Az újabb sikerrel második Magyarország

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 6. 13:56
A magyar női teniszválogatott 2-1-re megnyerte harmadik találkozóját Hollandia ellen a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoport Tallinnban zajló csoportküzdelmeiben. Marosi Katalin kétszettes vereségével kezdődött a párharc (Nicole Thyssen ellen maradt alul), aztán Szávay Ágnes verte két játszmában az Arantxa Rus helyett beugró Pauline Wongot. A párosban Szávay és Marosi csak három játékot engedélyezett a hollandoknak. Ezzel a második helyen végeztünk a csoportban. Szombaton a zónadöntő ötödik helyéért játszunk, az ellenfél még nem ismert.


Machán Róbert kapitány változtatott az összeállításon Hollandia ellen, a párosítás nyitómeccsén Marosi Katalint küldte pályára az első két napon két vereséget jegyző Arn Gréta helyett.

A csere nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a húszéves, világranglista 247. Nicole Thyssen két szettben győzött a 29 éves Marosi ellen.

 Machán Róbert látja el jótanácsokkal Szávay Ágit (fotó: mtsztenisz.hu)

Szávay Ágnesnek jutott most is a feladat, hogy meccsben tartsa a magyarokat. A magyar kiválóság a várakozásokkal ellentétben nem a feltörekvő tehetség Arantxa Rus ellen mérkőzött, mivel a hollandok legjobbja ételmérgezést kapott.

Helyette a meglehetősen ismeretlen Pauline Wonggal csatázott. Szávay tett róla, hogy még véletlenül se szülessen meglepetés, hat gém elég volt neki az első szett megnyeréséhez, majd 7:5-tel fektette két vállra riválisát. A mindent eldöntő párosmeccsen Szávay és Marosi csak három játékot engedélyezett a hollandoknak.

A csoport második helyét szereztük meg, a háromból háromszor győztes Nagy-Britannia mögött. Ez azt jelenti, hogy jövőre is ugyanezen a szinten képviselteti magát a magyar csapat. Szombaton a zónadöntő ötödik helyéért játszunk, az ellenfél még nem ismert.

Az észtországi magyar küldöttség (balról jobbra: Marosi Katalin, Susányi Zsófia, Szávay Ágnes, Arn Gréta. Hátul: a kapitány Machán Róbert, fotó: mtsztenisz.hu)

TENISZ, FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT

Marosi Katalin – Nicole Thyssen 3:6, 6:7 (3-7)

Szávay Ágnes – Pauline Wong 6:0, 7:5

Szávay Ágnes, Marosi Katalin - Nicole Thyssen, Pauline Wong 6:1, 6:2

A végeredmény: Magyarország – Hollandia 2-1

SZÁVAY ÉS MAROSI SIKERÉVEL LEGYŐZTÜK HOLLANDIÁT (VIDEÓ)

$$fhvideo:74968$$

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu