A filozófia doktora lett a top-teniszező

Létrehozva: 2011. december 15. 18:30
Joggal lehet büszke magára Mihail Juzsnij: a világranglista 8. helyén álló orosz teniszező ugyanis nem csak a pályán, hanem az iskolapadban is remekelt. A kiváló játékos ugyanis a filozófia doktora lett a moszkvai testnevelési egyetemen.


Juzsnij mintegy 20 kérdésre válaszolva védte meg munkáját, a bíráló bizottság mind a 16 tagja rábólintott PhD fokozatára. Az ünneplésre nem volt igazán sok idő, mivel a sportember már Thaiföldön készül a következő szezonra.

Az egyetemi vizsgán ott volt Juzsnij családja, baráti körének több tagja és Borisz Sobkin, aki 17 éve az edzője.

„Picit ideges voltam, hiszen ez egy új dolog volt számomra, nem hasonlítható egy teniszmérkőzéshez. Utóbbit megszoktam, hiszen hétről-hétre pályára lépek. Most viszont kérdésekre kellett válaszolnom és érvelnem” – nyilatkozta az orosz teniszező.

Juzsnyij 2005-ben kezdte tanulmányait, azzal a tudattal, hogy minimális ideje lesz a tenisz mellett. Így a „szokásos” három év helyett a duplájára volt szüksége a PhD-fokozat eléréséhez.

„Nem érdekelt, hogy hány évig tart majd, 5, 6, 7 vagy 8 évig. Most nagyon boldog vagyok, hogy sikerült befejeznem, amit akartam.

Mihail Juzsnij a tenisz és a filozófia kapcsolatát dolgozta fel egyetemi munkájában. Reméli, hogy dolgozatával segíti majd játékostársai és az edzők munkáját.

„Ez az életem, folyamatosan az ATP World Tour világában élek. Szerettem volna megmutatni a fiatalabb játékosoknak, miként is vélekedek erről. Vagyis a munkámat elsősorban a fiatal teniszezőknek és edzőknek tudom ajánlani.”

Mihail Juzsnij példája szinte egyedülálló, a teniszezők többsége számára már a középiskola befejezése sem megy könnyen...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu