Seva nélkül is megtréfálják a Selecaót?

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 11. 15:09
Sárga-kék válogatottak találkoznak a Derby County stadionjában hétfő este fél kilenctől: a szinte mindig játékos futballal előrukkoló Brazília és hét barátságos meccse veretlen Ukrajna néz egymással farkasszemet. A jó meccs garantált, még akkor is jó edzőpartnerek lehetnek szomszédaink, ha keretükből hiányzik Andrij Sevcsenko.


BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS:
Derby, Pride Park
 

Mivel társrendező, csak barátságos meccseken jut számára hely, de ne sajnáljuk Ukrajnát, hiszen ezúttal Brazíliával meccselhet a Pride Parkban. A tavaly novemberi, görögök elleni vesztes vb-selejtező óta hét edzőmérkőzésen szerepeltek észak-keleti szomszédaink: a statisztika tiszteletet parancsoló, négy győzelem, három döntetlen.

Nincs vereség a listán (Norvégiát és Chilét is elfenekelték), s egyre többen hangoztatják azt, hogy az ukránok akár meglepetést okozhatnak. Ráadásul nem tétmeccsről van szó, így a végkimenetel még bizonytalanabb. Jurij Kalitvincev szövetségi kapitánynak "csupán" Andrij Sevcsenko sérülése okozhat fejtörést: a cséká pénteken, a Kanada elleni 2-2 alkalmával kapott rúgást, ő kimarad.

"Amikor kikaptunk a görögöktől, akkor tudatosult bennem, hogy én már sohasem játszhatom ismét világbajnokságon - nyilatkozta a 100-szoros válogatott Seva, aki egy ideje már újra otthon, a Dinamo Kijevben focizik. - Az Európa-bajnokságon viszont szeretnék még ott lenni a csapatban, aztán meg visszavonulok. Sokat gondolkodtam ezen, de döntésem végleges."

Mano Menezes együttese egy Irán elleni 3-0-s diadalról "esik be" a Pride Parkba, a Dungát váltó szövetségi kapitány az amerikaiak legyőzését követően tartja makulátlan mérlegét a Selecao élén. A brazilok ezúttal valószínűleg visszafogottabban, tehát két támadóval kezdenek.

"Ukrajna más, mint Irán volt, egy sokkal nehezebb meccsre számítok - összegzett a szakember. - Éppen ezért valószínűleg két csatárral játszunk, ezt is kipróbáljuk. Ami a lényeg, hogy önbizalmunkat ne veszítsük el, miközben játszunk egy jót. Szerencsére sérültünk sincs, úgyhogy válogathatok."

A meccset a SportHíradó ÉLŐben közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elsöpörte Iránt a brazil új hullám!
VIDEÓK! Új kapitánnyal és teljesen megfiatalított csapattal győzött ismét Brazília, a 2014-es vb házigazdája csütörtök este Abu Dzabiban felkészülési mérkőzésen. Az USA után ezúttal Irán legjobbjait fektették könnyedén két...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu