Hollandia mesterhármasra hajt Moldovában

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 7. 18:00
Miközben Magyarország sorozatban második sikerére készül San Marino ellen a labdarúgó Eb-selejtezők E-csoportjának harmadik játéknapján, addig Hollandia Moldovában maradna százszázalékos. A svédek és a finnek ezúttal pihennek, így pénteken csak ez a két meccs szerepel a hatosfogat programjában.


LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ, E-CSOPORT:

Az Eb-csoportban és története során Moldova ellen is két győzelemmel áll Hollandia, amely ezúttal harmadik sikerére készül - mindkét összevetésben. Az esélyes egyértelműen az Oranje, még akkor is, ha számos kulcsember hiányzik majd, és a Nigel De Jong körüli hercehurca némileg felkavarta a kedélyeket.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány kitette a hétvégén lábat tört City-játékost, mellette Vurnon Anita, Theo Janssen, Eljero Elia, Hedwiges Maduro, Ron Vlaar, Robin van Persie, valamint Arjen Robben a sérültek csapatát "erősíti".

A problémákat ellensúlyozandó Wout Brama és Urby Emanuelson is bekerült a keretbe, sőt, Peter Wisgerhof életében első alkalommal kapott meghívót a holland keretbe. A 30 éves Twente-csapatkapitány érthetően repes a boldogságtól (az U21-esek között anno 13-szor volt válogatott).

"Az utóbbi időben a legmagasabb színvonalon játszott, európai kupacsatákban edződött, egy olyan védő, aki alapfeladata mellett a támadást is segíti - nyilatkozta róla a szövetségi kapitány.

A moldávok a maguk szerény módján hangolnak a találkozóra, noha Finnország ellen remekül kezdték a sorozatot, a magyar sereg kivette a szelet a vitorlájukból. Gavril Balint szövetségi kapitány persze reménykedik: "Nagyon tiszteljük a hollandokat, de ez nem azt jelenti, hogy oda is adjuk nekik a három pontot."

A világbajnoki ezüstérmes San Marino és Finnország legyőzése után Kisinyovban is diadalmaskodna, hogy jövő kedden nyugodtabban fogadhassa Amszterdamban a jelenlegi listavezető svédeket.        

A hollandok 23-as kerete:
kapusok: Maarten Stekelenburg (AFC Ajax), Piet Velthuizen (Hércules CF), Michel Vorm (FC Utrecht).

védők: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Peter Wisgerhof (FC Twente), John Heitinga (Everton FC), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Gregory van der Wiel (AFC Ajax), Vurnon Anita (AFC Ajax), Erik Pieters (PSV Eindhoven).

középpályások: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (FC Bayern München), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City FC), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur FC), Demy de Zeeuw (AFC Ajax).

csatárok: Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (FC Schalke 04), Dirk Kuyt (Liverpool FC), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV).

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Svédország 2 2 0 0 8 0 8 6
2. Hollandia 2 2 0 0 7 1 6 6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 0 1 2 3 -1 3
4. Moldova 2 1 0 1 3 2 1 3
5. Finnország 2 0 0 2 1 4 -3 0
6. San Marino 2 0 0 2 0 11 -11 0

$kapcsolodo:40786$$

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu