Szendvicset lopott a póker botrányhőse

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 13. 07:43
Egy éve egy új, eddig ismeretlen figura ütötte fel a fejét a pókeres elitkörökben. A mindössze 25 esztendős Luke Schwartz bokszolókat megszégyenítő önbizalommal beszél magáról, miközben szemrebbenés nélkül kritizálja ellenfeleit. Az nagyképű játékos arca immár akkorára nőtt, hogy a nemrég zárult EPT (European Poker Tour) London helyszínén a büfében úgy érezte, neki ingyen jár a szendvics. A biztonságiak másképp gondolták.


Egymást érik a néhány hónapja a magastétes játékban feltűnt brit fiú hangzatos kijelentései, beszólásai. Híres riválisait folyamatosan gúnynevekkel illeti, a világbajnoki döntős, nem mellesleg hétszeres vb-karkötős Phil Iveyt például egyszerűen „halnak" nevezte. A múlt héten ismét sikerült felhívni magára a figyelmet, de ezúttal túl messzire ment.

Történt ugyanis, hogy az EPT London főversenyének második napján a büféhez sietett, felkapott egy sajtos szendvicset, majd fizetés nélkül távozott. Csakhogy az egyik pultoslány utánaszólt, hogy nem ártana fizetnie. „Nekem ugyan nem kell" – replikázott Schwartz és azzal a lendülettel a közeli lift felé vette az irányt.

Hiába, bármekkora sztárnak érzi magát az interneten "__FullFlush1__" becenévre hallgató játékos, ugyanúgy vonatkoznak rá a szabályok, mint bárki másra. Azonnal hívták a biztonsági embereket, a botrány vége pedig az lett, hogy az összes idei EPT helyszínéről illetve valamennyi Grosvenor által birtokolt szigetországi kaszinóból kitiltották. 

Szendvicslopás ide, beszólogatás oda, Schwartz négy szerény tornaeredményével nagyobb hírnevet szerzett magának a pókeres körökben egy év alatt, mint bármelyik szerényebb társa egy évtized alatt. Persze lehet, korán temetjük a brit fiút, mivel vasárnap az első helyen jutott be egy egymillió dolláros fődíjjal kecsegtető verseny döntőjébe.

PORTRÉ: LUKE SCHWARTZ:
Már az iskolában is rosszalkodott, graffitikkel díszítette London utcáit, miközben a vérében volt a szerencsejáték. A 2002-es futball vb előtt – mikor még csak alig 16 éves volt –, már 300 fontot tett fel arra, hogy Ronaldo lesz a torna gólkirálya, bejött neki.
Ezek után talán nem is meglepő, hogy szülei bátorítására kezdett pókerezni 2005-ben, ahogy ő fogalmazott: „Akkor, amikor még mindenki egy „hal" volt." Hamar már négy asztalon játszott, de a következő években egymás után többször csődbe ment, míg nem 2007-ben a semmiből érkezve megnyerte a legnagyobb rendszeres online tornát, a 1,5 millió dollár összdíjazású Sunday Milliont.
A maga formájában ő is egy zseni, hiszen jött a 2008-as esztendő, amikor három online oldalon pókerezve nem kevesebb, mint 5 millió dollárt szedett össze. Hivalkodó stílusára már ekkor is ráfizetett, kitiltották az egyik teremből, mivel megállás nélkül riválisait becsmérelte.
A versenyek helyett leginkább legmagasabb tétű készpénzes asztaloknál vagyonnal felérő kasszákért játszik. Tavasszal eltűnt az elitből, az egyik számlájáról 1,5 millió dollárt (!) vett ki, a biztonsági okokból elhúzódott visszatérése egészen októberig váratott magára.
Ígérete szerint hamarosan beszáll a Durrr Challenge elnevezésű párbajba, ahol a tét 1,5 millió dollár számára. Ehhez 50 ezer leosztás után nyerőre kell állnia az általa olyannyira gyűlölt Tom Dwannal.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu