Pókerversenyek 20-50 milliós beugróval

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 5. 15:20
Szépen lassan divattá válik pókeres körökben méregdrága, átszámítva 20 millió forint körüli élő tornákat szervezni. Néhány hete az egyik online portál jelentette be méregdrága nevezési díjú versenysorozata indulását, most az egyik kaszinó csábítja a legtehetősebb játékosokat.


Manapság egy „átlagos" nemzetközi élő pókerviadal (így Európa leghíresebb bajnoksága, az EPT) nevezési díja 5-10 ezer euró (1,3-2,6 millió forint) körüli mozog, és már ezt is csak egy szűk réteg (alig 500-1000 ember, köztük néhány magyar) engedheti meg magának.

Ennek tudatában meglepő, hogy az utóbbi hónapokban egymást érik a bejelentések az egyre drágább és drágább tornák indulásáról. Miközben 2010-ben hivatalosan összesen egy 100 ezer dolláros eseményt rendeztek, 2011-ben máris három zajlott le.

A Bahamákon egy, Ausztráliában alig 38-38 ember fizette be a 20 millió forintnak megfelelő összeget, de Melbourne-ben volt egy ennél durvább, 250 ezer ausztrál dolláros viadal is. A 50 milliót már csak 20-an pengették ki, a győztes 2,5 millió dollárt vitt.

Erik Seidel nyilatkozik, 2,5 milliós melbourne-i győzelme után (forrás: Youtube)


Az elmúlt három hétben további hét legalább ilyen drága torna rendezése vált hivatalossá. Egyrészt az egyik online terem indít májusban hat versenyből álló bajnokságot, ahol a nevezési díj 100 és 300 ezer dollár (20-60 millió forint) között lesz, másrészt a világszerte versenyeket szervező WPT (World Poker Tour) is rendez egy 100 ezres viadalt.

Nyilván nem véletlen a nagy tolongás, dúsgazdag jelentkezőt (például Demján Sándor) ezek szerint találnak eleget, és miközben néhányan egy mozdulattal befizetik egy takaros lakás árát a kaszinóban, egy hétköznapi ember egész életében nem keres ennyi pénzt... 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu