Eladósodott a 450 milliót nyerő pókeres

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 20. 10:06
Videóval! Áprilisban az öreg kontinens legnívósabb pókersorozata, az EPT (European Poker Tour) történetének legna- gyobb mezőnyét, 1198 embert maga mögé utasítva a holland Constant Rijkenberg nyert San Remóban. Nem csoda, hogy fülig ért az alig 20 éves egyetemista mosolya, aki 450 millió forintnak megfelelő eurót nyert, ám öröme nem sokáig tartott. Friss információk szerint az ünnepelt bajnok eladósodott, már akkor, amikor a torna 5000 eurós nevezési díját támogatók segítségével fedezte.


Történt ugyanis, hogy a közismerten nagy kilengéssel pókerező, teljes vagyonát többször elbukó fiatal a nevezéshez szükséges összegnél lényegesen többet gyűjtött össze pártfogóitól*. A tekintélyes Bluff magazin szerint az 5000 helyett 8000 eurót, felelőtlenségére pedig alaposan ráfizet.

A támogatók szó szerint rátaláltak az aranytojást tojó tyúkra, hiszen befektetett pénzükkel arányosan részesedtek a nyereményből. Mivel a holland fiatal 1,5 millió eurót nyert, így 2,4 milliót kellett visszafizetni mecénásainak. Azaz, nem vagyont nyert, hanem jóformán 900 ezer eurót bukott Rijkenberg győzelmével.

Maga a játékos soha nem ismerte el, hogy ennyire elszámolta magát, de annyi biztos, valami nincs rendben körülötte. Az egyik szakfórumon húsz név látható, aki részt vállalt a nevezési díjból, hogy kifizette-e őket az egyetemista, nem tudni, de egyikük megunta a várakozást.

A magát meg nem nevező úr létrehozta a constantrijkenberg.com honlapot, ahol világgá kürtölte, az ifjú titán még mindig nem fizette ki a neki járó 65 ezer eurót. Az elkeseredett férfi felajánlotta, bárki, aki segít pénzének behajtásában, megkapja az összeg 25 százalékát. 

Lehet, Rijkenberg jobban teszi, ha minél hamarabb eljuttatja tulajdonosának a kívánt pénzkötegeket, mielőtt valaki a nyomába ered.

 

*PÓKERES SZOKÁS: A NEVEZÉSI DÍJ SZÁZALÉKÁNAK ELADÁSA:
A pókerjátékosok gyakran veszik igénybe támogatók segítségét, amikor a vagyonukhoz képest túlságosan borsos összeget kell leszurkolniuk egy tornán való induláshoz. A mecénások kockázatot vállalnak: bíznak a versenyző képességeiben és adott részt vásárolnak a nevezési díjból.
Pénzük, amennyiben a játékos a fizetős helyre ér, az előzetes támogatás százalékában megtérül, ha viszont az emberük korán kiesik, elbukják a befektetett összeget. 

 

RIJKENBERG KÉT IGEN SZERENCSÉS PARTIJA A DÖNTŐBEN
 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu