Egy férfi nyerte a női pókerversenyt

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 15. 11:13
Furcsa eredménnyel zárult az Egyesült Államok legrangosabb pókersorozata, a WPT (World Poker Tour) Borgata Poker Open 300 dolláros nők számára kiírt versenye. A viadalt egy férfi, nevezetesen Abraham Korotki nyerte, aki győzelmével 20,982 dollárt tehetett zsebre. A férfi különös húzását nem mindennapi módon indokolta meg.


Hogyan kerülhet egy férfi a hölgyek számára fenntartott versenyre? Ezúttal nem kell a berlini atlétikai világbajnokságon, 800-on aranyat nyerő Caster Semenya által keltett bonyodalmakra gondolni.

A tengerentúlon több államban a törvényhozás tiltja a kaszinók számára a nemi diszkriminációra épülő versenyszervezést. Néhány kivételes esetben törik meg ezt a szabályt a tulajdonosok, de akkor sem zárhatják ki a gyengébbik nem versenyeiről a férfiakat.

Így történhetett, hogy Abraham Korotki egyike volt a népes, 268 fős mezőnynek. Az úr, későbbi győzelme után úgy indokolta döntését, hogy nem volt kedve hazamenni, miután egy másik tornáról hamar kiesett, így a nevezésre voksolt. Tette mindezt annak ellenére, hogy aznap két másik verseny kezdődött a helyi kaszinóban és több készpénzes asztal üzemelt.

A karrierje során eddig 600 ezer dollárt összekártyázó, – tehát cseppet sem ügyetlen – férfi menetelését nem nézte jó szemmel a szervezőbizottság. „Minden úr, aki benevez a női viadalra, nem tiszteli a szabályainkat" – mondta a torna egyik elöljárója.

A hölgyek versenyét így igazából a második helyen záró Nicole Rowe nyerte, aki sajnálatos módon a következő hetekben kezdi kezelését, mellrákot diagnosztizáltak nála.

Nem ez volt az első eset, hogy hasonló események történtek. Két éve a híres Phil Gordon illetve John Vorhaus nőnek öltözve pókerezett. Azonban ők akkor csak viccelődtek, míg Korotki véresen komolyan vette küldetését.

A kakukktojás szemben foglal helyet  
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu