Afganisztán bevette az angol fővárost

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 17:15
Az utolsó napot a második helyről kezdő Serkan Farnood nyerte a World Series of Poker Europe (WSOPE) második versenyszámát, a 2,500 fontos H.O.R.S.E. viadalt. A háborúk által sújtott ázsiai államból származó versenyző szerdán igazi sztárokat, Howard Lederert, Phil Iveyt és Jeffrey Lisandrót megelőzve helyezhette csuklójára a karkötőt.


Napjainkban a póker világát európai, amerikai és dél-kelet ázsiai játékosok uralják, így mindig felkapja a fejét a népszerű kártyajáték közvéleménye, ha egy addig háttérbe szorult állam képviselője ér el kiemelkedő eredményt.

 

Azok után, hogy a nyári WSOP-n az első dél-amerikai győztes ünnepelhette Brazília, egy újabb, hagyományos pókernemzetnek aligha nevezhető ország ünnepelhetett sikert. A háborúk sújtotta Afganisztánból származó üzletember, Serkan Farnood nyerte a World Series of Poker Europe (WSOPE) második versenyszámát.

 

Az öt játéknemet felvonultató H.O.R.S.E. torna során az első kör limit Holdem, ezt a limit Omaha Magas/Alacsony, a Razz (Hétlapos Stud Alacsony), a Hétlapos Stud, végül a Hétlapos Stud Magas/Alacsony követi. Miután az utolsó játéknem is végetért, limit Holdemmel kezdődik újra a sorozat. 

 

A nagy tudást és tapasztalatot igénylő viadalra, ahogy megszokhattuk idén sem vállalkoztak tömegek, mindössze 112-en fizették be a nevezési díjat, ám sztárokban finoman szólva sem volt hiány, még a fináléban sem.

 

Az utolsó nap előtt három igazi elismert játékos, a kétszeres világbajnoki karkötős Howard Lederer, az öt vb-ékszer tulajdonosa Phil Ivey és Jeff Lisandro is versenyben volt. Eleinte úgy tűnt az élen álló Professzor becenévre hallgató Lederer oktatja a mezőnyt, ugyanakkor, ahogy fogytak a játékosok, úgy csökkent az előnye.

 

Meglepetésre az elképesztő képességekkel rendelkező Phil Ivey, aki sokáig a dobogón tartózkodott, hatodikként zárt, ám az afgán Farnood megőrizve előnyös kezdő zsetonmennyiségét tovább erősödött.

 

Lederer még mindig vezetett, amikor hárman voltak versenyben, ekkor fordult kocka, Ivo Donev került az első helyre, ám Farnood sem tétlenkedett, majd búcsúzott a kétszeres WSOP-bajnok. 

 

Nem mindennapi párosítást hozott a párbaj, osztrák-afgán összecsapás elején még Donev vezetett, másfél óra alatt ugyanakkor az összes zseton Farnood előtt trónolt, az afgán nyerte meg a karkötőt.

 

„Országom lakosainak ajánlom a győzelmet, úgy érzem mintha minden honfitársam egy aranyékszerrel gazdagodott volna” – lelkendezett az újdonsült bajnok. Az egyetlen magyar résztvevő Novák István már az első napon búcsúzott.

 

WORLD SERIES OF POKER EUROPE (WSOPE), 2. VERSENYSZÁM, 2,500 FONTOS H.O.R.S.E.
1. Serkan Farnood Afganisztán
76,999 font
2. Ivo Donev Ausztria
48,125 font
3. Howard Lederer Egyesült Államok
30,250 font
4. Jeff Duvall Nagy Britannia
22,000 font
5. Mark Gregorich Egyesült Államok
17,188 font
6. Phil Ivey Egyesült Államok
13,750 font
7. Jeffrey Lisandro Ausztrália
11,000 font
8. Spencer Lawrence Nagy Britannia
8,938 font
9. Erik Albinsson Svédország
6,875 font
10. Yuval Bronshtein Egyesült Államok
6,875 font
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu