Kozmannékat köszöntötte Paks városa

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 28. 08:25
Népünnepély volt a javából a város pekingi olimpikonjainak fogadása Pakson, ahová a Duna-parti település apraja-nagyja kilátogatott. Hősként köszöntötték a bronzérmes kenu kettes tagjait, Kozmann Györgyöt és Kiss Tamást. A remek hangulatú estét ökörsütés és tűzijáték tette tökéletessé.


 

 

 

Pekingi hősöket várt Paks szerda este. Igazi népünnepély készült, a rendezvény hivatalos kezdése előtt már sokan megérkeztek a városháza előtti térre. Amint az emelvényre lépett a méltán szeretett és tisztelt kenus páros, felcsendült a „We are the champions”.

A bajnokoknak kijáró Queen-dalt együtt énekelték a versenyzők, a sportvezetők és a lelkes szurkolók. A fogadást elsősorban az arannyal felérő bronzérmet szerző Kozmann György és Kiss Tamás tiszteletére rendezték, de Mészáros Anett, Bor Barna és Boros Gergely személyében további paksi olimpikonokat is köszöntöttek.

 

Hajdú János polgármester kapott először szót, de amikor Kozmannékról kellett beszélnie, gyakran a meghatottságától keresnie kellett a szavakat.

Kiemelte, nagy szó, hogy ebben a kis közösségben is sikerült kinevelni nagy bajnokokat. Mert országosan is bajnokoknak méltán kijáró tiszteletnek örvendenek a pekingi harmadik kenusok.

 

A városvezető köszöntötte Mészáros Anettet, Bor Barnát és az olimpiára tartalékként kiutazó Boros Gergelyt is. Mint mondta, a paksi sportolókra eredményektől függetlenül is büszke lehet a város, mert az olimpiai szereplés már önmagában is nagy siker.

 

A hangulat a tetőfokára hágott, amikor Kozmann György lépett mikrofonhoz. Megköszönte a rengeteg biztatást, amit kapott a szurkolóitól, mert erőt merített azokból.

Édesanyját köszöntötte ezután a sportoló, majd elmondta, hogy egyelőre nem kíván pályafutása jövőjével foglalkozni. Az elkövetkezendő időszak számára a pihenésről és a regenerálódásról szól majd.

 

Beszédében kiemelte, nehéz döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György nélkül is elindul a játékokon.

 

„Úgy éreztem, Kolónak is tartoztam ennyivel. Ez a siker az ő sikere is” – Kozmann ezekkel a szavakkal adta át a szót Kiss Tamásnak, aki láthatóan nagyon meghatódott versenyzőtársa mondataitól. Könnyeivel küszködve köszönte meg Gyurinak és a szurkolóknak a támogatást.

 

Köszöntötte még a sportolókat a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója, Kovács József is, aki szintén elismerően méltatta a pekingi hősöket. A város korábbi olimpiai bajnoka, Kovács „Atom” Antal is elmondta, véleménye szerint emberfeletti teljesítményt nyújtottak Kozmannék.

 

A beszédeket követően elénekelték a Himnuszt a versenyzők tiszteletére, majd felszolgálták a ropogósra sült ökröt, végül pompás tűzijáték zárta a remek hangulatú rendezvényt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu