Egymást, majd Montenegrót is megverték

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 24. 09:34
A szerb férfi vízilabda-válogatott szerezte meg a bronzérmet a pekingi olimpiai tornán. Pedig Dejan Udovicsics együttese kedvezőtlen előjelekkel várta a meccset, hiszen nem lehetett ott Denis Sefik és Alekszandar Sapics, akik az elődöntő után összeverekedtek egymással.


A torna előtt a magyar válogatott mellett nagy esélyesnek tartott Szerbia csalódott lehet: kikapott az elődöntőben, és csak a bronzért mérkőzhetett Montenegróval.

 

Az Egyesült Államok elleni ötgólos vereség előhozta az indulatokat a szerbeknél, a belső egység megbomlott. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a csapat két kulcsjátékosa, Denis Sefik és Alekszandar Sapics a mérkőzés után összeverekedett egymással.

 

A Die Welt cikke szerint ez nem csak amolyan kisebb csetepaté volt, adtak egymásnak rendesen a felek: Sefiknek eltört a keze, míg Sapics súlyos lábsérülést szenvedett.

 

Természetesen egyikük sem lehetett ott a Montenegró elleni meccsen, így a szerbek összesen tizenegy játékossal, és tartalékkapus nélkül állt ki.

 

A szerb csapatot ellenben nem zavarta meg a két kulcsember hiánya, mivel már az elejétől kezdve fölényben játszott. Alekszandar Csirics a második percben kihasznált egy emberelőnyös szituációt, majd Andrija Prlainovics ötméteresből növelte az előnyt.

 

A montenegrói együttes egyszerűen képtelen volt Szlobodan Szoro kapuját bevenni az első negyedben, és a második játékrészben is kellett két perc, hogy a gólt kapjanak a szerbek: ekkor Mladjan Janovics volt eredményes.

 

A montenegrói feltámadás azonban nem történt meg, két emberelőnyt kihasznált a szerb csapat, és a nagyszünetre 4-1-es vezetéssel vonult. Sőt, a harmadik negyed közepén már 6-1-re vezettek Szavicsék, innen már nem volt visszaút Petar Porobics együttesének.

 

A szerbek a hátralévő időben már nem erőltették a további góllövést, a montenegróiak ugyan valamennyire szorosabbá tudták tenni az eredményt, de a bronzérem megszerzésére már nem volt esélyük.

 

FÉRFI VÍZILABDA, A 3. HELYÉRT:
MONTENEGRÓ - SZERBIA 4-6 (0-2, 1-2, 1-2, 2-0)
Peking, vezette: Tulga (török), Margeta (szlovén)
MONTENEGRÓ: Scsepanovics - Brguljan, Paskovics, Vukcsevics, N. Janovics 1, Ticsics, M. Janovics 2, Uskokovics, Ivovics, Zlokovics, Gojkovics, Jokics.
SZERBIA: Szoro - Prilainovics 1, Gocsics, Udovicsics, Szavics 2, Pijetlovics, Radjen 1, Filipovics, Csirics 1, Vujasinovics 1, Pekovics.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu