A szerbek is bejutottak az elődöntőbe

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 20. 12:36
Négy góllal nyert Szerbia férfi vízilabda-válogatottja a pekingi ötkarikás játékokon a legjobb négy közé jutásért Spanyolország legjobbjai ellen. A 9-5-ös szerb siker egyben azt is jelenti, hogy Sapicsék az Egyesült Államok ellen játszanak az elődöntőben.


 

 

FÉRFI VÍZILABDA, A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT:
SPANYOLORSZÁG – SZERBIA 5-9 (1-0, 1-5, 1-2, 2-2)
Peking, Jingdung Sportuszoda, vezette:Chaney (amerikai), Tulga (török)
SPANYOLORSZÁG: Aguilar – M. Garcia 1, Martin, R. Perrone, Molina 2, Minguel, Gallego, Piralkov, Valles, F. Perrone 1, Perez, J. Garcia 1. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar.
SZERBIA: Soro – Prlajnovics, Gocsics, Udovicsics 1, Szavics, Pijetlovics 4, Radjen, Filipovics, Csirics 2, Sapics, Vujaszinovics 2, Pekovics, Sefik (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics

 

A szerbek meglepetésre csupán a harmadik helyen zártak a B csoportban, hiszen a horvátoktól 11-8-as, míg az olaszoktól 13-12-es vereséget szenvedtek. Ennek köszönhetően a csoportkör után az athéni ezüstérmes együttesnek egy újabb meccset kellett játszania a legjobb négy közé jutásért.

 

Az idei Európa-bajnokságon második délszlávoknak a spanyolokon kellett túljutniuk a legjobb négy közé jutásért. Spanyolország legjobbjai a magyar válogatott mögött a második helyen végeztek az a jelzésű kvartettben, és ők is okoztak egy kisebb meglepetést: 12-6-ra legyőzték Montenegrót.

 

Az első felvonásban borult a papírforma, hiszen Felipe Perrone góljával megszerezték a vezetést a spanyolok, és remek védekezésüknek, valamit Szerbia gyenge támadójátékának köszönhetően ezalatt a nyolc perc alatt több gól nem is esett.

 

Az olimpiákat leszámítva az elmúlt évek legeredményesebb csapata ezután összeszedte magát, mert a játékosok megérezték, hogy bizony szégyenszemre ki is eshetnek, és előbb a második felvonás elején egy ötméteresből egyenlítettek, majd négy perc alatt 4-1-re el is húztak.

 

A nagyszünet előtt még mindkét oldalon született egy-egy emberelőnyös találat, így a mérkőzés feléhez érve 5-2-es délszláv előnnyel vonulhattak a csapatok.

 

A folytatásban aztán kiderült az, hogy a szerb nagyonis rutinos csapat ahhoz, hogy ne engedje ki a kezéből a háromgólos előnyt. Igaz, Sapics a csapat legnagyobb sztárja ezúttal nem remekelt – egyetlen gólt sem szerzett –, de a többiek megtették ezt helyette.

 

A találkozó végül 9-5-ös szerb sikerrel zárult, így a gárda bejutott a legjobb négy közé, ahol pénteken az Egyesült Államok csapatával találkozik majd.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu