"Ha kell, afrikai varázslót szerzünk"

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 4. 12:02
A magyar női vízilabda-válogatott számára csak most kezdődik a komoly része az olimpiának, hiszen aki vasárnap kikap, búcsúzik Londontól. Márpedig Merész András szövetségi kapitány szerint az aranyéremért jöttek, amiért akár még afrikai varázslót is szerzett volna.


 

A nyolcfős női vízilabdamezőnyben minden induló csapat bejutott a londoni olimpia negyeddöntőjébe, így csak most kezdődik a komoly része a tornának. A magyar együttes eddig nem mutatott igazán jó formát (igaz, rosszat se!), de folyamatosan javul, és a remények szerint a kieséses szakaszra lesz kiélezve.

"Eddig mindhárom meccsen volt valami gondunk - mondta az m1-nek Merész András szövetségi kapitány. - Az első meccsen a védekezés. Megbeszéltük, hogy melyik szélről nem kapunk gólt, és persze csak onnan kaptunk. A másodikon jött egy kis kapusgond, a harmadikon pedig az emberelőnyök gyenge kihasználása. Ha ezeket egy átlagos szinten tudjuk tartani, jó esélyünk van az oroszok ellen."

Merész szerint a csapat fizikális állapota remek, a tegnapi meccse előtt 24 órával még az edzőteremben izzadtak. Elmondta, hogy a lányok inkább lelki gondokkal küzdenek, de ez nem vészes, csak a szokásos vereség utáni levertség.

"Azt mondtam nekik, hogy az ilyen állapotot daccá kell változtatnunk. Ma reggel is meditációval kezdtünk, mindig vannak coachingok, azaz megbeszélések, de ha kellett volna, akkor afrikai varázslót is szereztünk volna." A kapitány az eddigi három csoportmeccsel nem elégedetlen, bár azt elismerte, hogy a folytatásban ennél több kell majd.

A magyar csapat az augusztus 5-i, vasárnapi negyeddöntőben a háromszoros Európa-bajnok Oroszországgal csap össze, de a 2012-es eindhoveni kontinensbajnokságon éppen mi győztük le őket 9-8-ra a bronzmeccsen. "Ez az orosz együttes már 15 éves kora óta szervezett keretek között együtt játszik, együtt él - tette hozzá Merész András. - Én csak marionettcsapatnak szoktam hívni őket, mert az edzőnek a parton még felállnia sem kell, csak néha cserél, és mozgatja a képzeletbeli szálakat."

A szakember szerint azonban hatalmas iramot tudnak diktálni, és a lefordulásokban nagyon jók, azonban ha ezeket kontroll alatt tudjuk tartani, reális esélyünk van ellenük a negyeddöntőben. "Én már az olimpia elejétől azt mondtam, mi az aranyéremért jöttünk. Persze bármi lehet, de erről a célról én nem szeretnék lemondani augusztus 9-ig."

2012-ES NYÁRI OLIMPIA, LONDON

NŐI VÍZILABDA, NEGYDDÖNTŐ:
MAGYARORSZÁG - OROSZORSZÁG, augusztus 5.

A magyar csapat eddigi eredményei az olimpián (A csoport):
Magyarország - Egyesült Államok 13-14 (3-4, 4-4, 2-3, 4-3)
Magyarország - Kína 11-10 (1-3, 4-4, 4-3, 2-0)
Magyarország - Spanyolország 11-13 (3-4, 2-3, 2-3, 4-3)

Az orosz csapat eddigi eredményei az olimpián (B csoport):
Oroszország - Nagy Britannia 7-6 (3-2, 2-3, 1-0, 1-1)
Oroszország - Olaszország 7-4 (1-0, 1-1, 4-1, 1-2)
Oroszország - Ausztrália 8-11 (4-6, 1-2, 1-0, 2-3)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lelki problémái vannak női pólósainknak
A magyar női vízilabda-válogatott 13-11-es vereséget szenvedett a spanyoloktól az utolsó olimpiai csoportmeccsen, így harmadik helyen végzett a kvartettben. A negyeddöntőben az oroszok vagy az ausztrálok jöhetnek....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bravúros fordítással nyertek a pólósok
Az erős bírói ellenszél és a többször három góllal vezető kínaiak sem tudták megállítani a magyar női vízilabda-válogatottat, amely egyszer vezetett a mérkőzésen, a végén és 11-10-re győzött az olimpián....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu