Dráma: csúnyán kitoltak a vak sífutóval

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 28. 12:38
Hiába került be a szűkített olimpiai keretbe, és tűnt szinte biztosnak indulása, végül mégsem válogatta be a vasárnapi 50 kilométeres klasszikus sífutásban indulók közé a kanadai szakszövetség a gyakorlatilag teljes vak Brian McKeevert. A 30 esztendős versenyző könnybe lábadt szemmel vette tudomásul álmai szertefoszlását.


A kanadai történelmet írhatott volna, hiszen első paralimpikonként vehetett volna részt a téli olimpián. A szövetség négy gyorsabb sífutót válogatott be a csapatba, így járhatott pórul a látását 90 százalékban elvesztő sportoló.

„Egyáltalán nem számítottam erre, borzasztóan csalódott vagyok. A döntés teljesen megdöbbentett, de természetesen elfogadom" – nyilatkozta McKeever.

„A beválogatott társaim gyorsabbak nálam, ezért megérdemelten indulhatnak a versenyen. Ez minden idők legerősebb kanadai sífutóválogatottja, és büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak" - tette hozzá csalódottan.

A 2002-ben és 2006-ban összesen négy paralimpiai aranyérmet szerző McKeever fokozatos látásvesztést előidéző Stargardt-betegségben szenved, vaknak tekintendő. Versenyzését mindez nehezíti, de nem akadályozza.

Mivel nem teljes mértékben vak, így szeme elmosódott formákat észlel, illetve ellenfelei is nagy segítségére vannak, hiszen mögéjük behúzódva magabiztosan haladhat a pályán. Ehhez adódik, hogy minden egyes verseny előtt alaposan tanulmányozza a terepet, így előre felkészül a veszélyes, nagysebességű kanyarokra.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu