A zavargások nem érintik az olimpiát

Szerző: MTILétrehozva: 2011. augusztus 12. 11:13
A brit ötkarikás szervezet (BOA) garantálja, hogy biztonságos lesz a jövő évi londoni olimpia. Ennek hangsúlyozása annak nyomán vált szükségessé, hogy napok óta zavargások vannak a fővárosban, illetve több angliai vidéki városban.


A rendbontások szombat este kezdődtek az észak-londoni Tottenhamben. Ezek a hét elején több más településre is átterjedtek, emiatt törölték a keddre kiírt Ghána-Nigéria barátságos meccset - amelyre a Londontól 30 km-re található Watfordban került volna sor -, illetve a szerda estére tervezett Anglia-Hollandia barátságos mérkőzést.

A hazai ötkarikás testület, a MOB honlapjának híre szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) számára egy évvel a rajt előtt a játékok biztonsága az egyik legfontosabb kérdés, ennek szavatolását azonban a londoni hatóságok ügyének tekinti, azok fellépésében pedig teljes mértékben megbízik.

Az összecsapások egyébként elkerülték az olimpiai létesítményeket és a héten zajló tesztversenyeket is, köztük a strandröplabdázók viadalát a Downing Street közelében.

A szervezőbizottság (LOCOG) és a BOA szerint a jövő évi játékok szempontjából nincs ok az aggodalomra.

A híreket a londoni csapatvezetői értekezleten résztvevő Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója is megerősítette.

A magyar delegáció látogatást tett az olimpiai faluban, ahol véglegesítette a csapat szálláshelyét, illetve a július 27-én átadott ultramodern uszodai komlexumot, az úgynevezett Aquatics Centre-t.

A londoni olimpia sportlétesítményei mostanra 90 százalékban elkészültek.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu