A NOB elnöke: Vancouver készen áll!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 10. 11:50
Jacques Rogge megnyitotta a NOB 122. elnökségi ülését Vancouverben, a pénteken kezdődő XXI. Téli Olimpiai Játékok helyszínén. A sportdiplomata már most meg van győződve arról, hogy ez az olimpia sokáig követendő például szolgál majd a későbbi szervezők számára.


"Az olimpiai játékok sikerét rendkívül széles körű, komplex együttműködés teremtheti meg. Mindenekelőtt a szervező bizottságnak élvezni kell a város, a kormány támogatását és az egyszerű emberek egyetértését, továbbá a különböző részletkérdések, mint például a közlekedés irányítóinak segítségét. Az olimpia központjában a versenyző áll. Nincs olimpia versenyző nélkül. A versenyzők részvételét azonban a nemzeti olimpiai bizottságok szervezik, nélkülük nincs csapat, nincs külföldi közönség. A nemzetközi szövetségek pedig a szereplők biztositásáért,  a kvalifikációs rend kialakításáért, a sportprogramért felelősek. Mindez itt Vancouverben mintaszerűen működött.

Így elmondhatom, Vancouver készen áll! A versenyzőket minden igényt kielégítő olimpiai falukban fogadták, világszínvonalú létesítmények, versenyszínhelyek állnak rendelkezésre. Csaknem valamennyi belépő gazdára talált. A város, a tartomány, sőt egész Kanada nemzeti ügynek tekinti az olimpiát. Igaz, hogy a versenyek mérlegét, értékelését mindig csak utólag lehet összegezni. Az előkészületek tekintetében azonban százszázalékosan minden megtörtént. A hóhiány ugyan akadályoztató tényezőnek tűnik, de biztos vagyok abban, hogy csodálatos olimpia következik."

Rogge hozzátette, a szervezők felnőttek a feladat nagyságához, méghozzá tiszteletben tartva a játékok eredeti elképzeléseit. Ezen az olimpián minden az atléták, a fenntarthatóság és a környezeti tudatosság körül forog, ami szerinte követendő példa lehet a jövő szervezői számára.

Az ülés befejezését jelentő hagyományos sajtó tájékoztató során Jacques Rogge elnök a Cypress hegységben jelentkező hó hiánnyal kapcsolatban elmondta, hogy a globális felmelegedés problémája szerepet játszhat a jövőbeni téli olimpiai játékok helyszínének kijelölése alkalmával. De azt is hozzátette, hogy fejlődés tapasztalható a mesterséges havat elő állító technikai berendezések terén, amelyek alkalmasak a meteorológiai változások kiküszöbölésére.   

Most már a 82 országból érkezett több mint 2500 sportolón a világ szeme, a megnyitó pénteken, magyar idő szerint éjjeli három órakor kezdődik. A 67 éves sportvezető arra számít, hogy az esemény szerte földön mintegy hárommilliárd tv-nézőt vonz majd.   

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu